EXTINZÂND PRODUCŢIA DE SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI DIN ROMÂNIA Corteva Agriscience a investit 14 milioane euro într-o nouă unitate de producţie

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 4 mai 2022

Corteva Agriscience a investit 14 milioane euro într-o nouă unitate de producţie

Staţia este situată în judeţul Ilfov Odată cu noul proiect, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit 74 milioane euro

Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie în judeţul Ilfov, la Afumaţi. Construcţia acestei facilităţi este finalizată şi urmează să devină operaţională la timp pentru sezonul de recoltare a florii-soarelui. Conform reprezentanţilor societăţii, investiţia va permite acesteia să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional.

Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România. Aflată în funcţiune încă din 2006, aceasta produce seminţe de porumb şi floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei.

Proiectul investiţional, constând într-o nouă unitate de depozitare şi condiţionare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanţul de aprovizionare, să-şi sporească capacitatea de reacţie şi de livrare, precum şi capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune, subliniază sursele citate.

Odată cu implementarea noului proiect, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit 74 milioane euro. Facilitatea din Afumaţi funcţionează din anul 2006, cu aproximativ 160 de agajaţi şi 250 de muncitori sezonieri, în perioada de recoltare.

Jean-Phillipe Riffat, Corteva Agriscience Commercial Unit Leader for Central and Eastern Europe, susţine că unul dintre cei mai valoroşi piloni ai companiei este reprezentat de orientarea către clienţi: "Vom continua consolidarea legăturilor cu fermierii români, precum şi cu producătorii de hrană şi consumatorii din Europa, dezvoltând agilitatea şi capacitatea de răspuns necesare pentru a prospera".

Cu rezultate financiare în creştere, compania investeşte în tehnologie, digitalizare şi cercetare, alocând circa 8-10% din totalul investiţiilor în dezvoltarea segmentului de cercetare-inovare, potrivit reprezentanţilor Corteva.

Societatea angajează aproape 300 de muncitori permanenţi şi sezonieri care asigură ciclul de producţie complet al hibrizilor Pioneer® de înaltă calitate. Noua investiţie va permite companiei să creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunităţii locale.

Corteva este o companie globală activă în domeniul agriculturii, cotată la bursă, care activează în peste 140 de ţări, cumulând 21.000 de angajaţi şi concentrând un sfert din activitate în Europa. Potrivit reprezentanţilor companiei, România este ţara cea mai mare pentru activitatea Corteva. Cu peste 16.000 de patente la nivel mondial, producţia Corteva se întinde pe mai mult de 4,5 milioane de hectare de teren în ţara noastră.

"Succesul Corteva Agriscience la nivel mondial, inclusiv în România, se datorează eforturilor permanente de a colabora cu fermierii, de a le respecta nevoile şi de a identifica soluţii inovatoare pentru a răspunde acestor cereri. Noua linie de floarea-soarelui este doar un alt exemplu al contribuţiei companiei Corteva la agricultura locală, companie ce se axează pe calitate, inovaţie şi durabilitate," a spus Shane Dixon, adjunctul şefului de misiune, ambasada SUA în România.

Ministrul Agriculturii: "România are un potenţial uriaş de producţie agricolă"

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a subliniat, în cadrul evenimentului de lansare a noii unităţi de producţie de la Afumaţi: "Investiţiile în agricultură sunt de o importanţă crucială, mai ales în actualul context social şi economic. Sprijinul pentru dezvoltarea afacerilor sustenabile din agricultură, parteneriatul strâns şi dialogul constant cu fermierii şi cei care contribuie la menţinerea unui nivel ridicat al producţiei româneşti reprezintă principiile fundamentale după care îmi ghidez activitatea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale".

Ministrul de resort a subliniat că, până acum, sectorul agricol fusese pus în umbră de alte ramuri ale economiei, arătând că România are un potenţial uriaş de producţie agricolă. În opinia oficialului, este foarte important să reuşim să creştem performanţele suprafeţei agricole a ţării, care este limitată, prin tehnologizare şi potenţarea valorii producţiei, fără să se facă rabat de la protejarea solului şi fără să tăiem pădurile.

Schimbarea de paradigmă la nivel geo-politic aduce noi provocări la nivelul agri-businessului, dar şi noi oportunităţi de care companiile şi statul trebuie să profite, mai adaugă ministrul, subliniind importanţa parteneriatului între privat şi stat: "România va păstra un loc important pe harta marilor producători agro-alimentari dacă vom călători împreună pe acest drum".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb