Eyal Ofer a comandat la Daewoo Mangalia lucrări de 400 milioane de dolari

Ziarul BURSA #Companii / 20 mai 2011

Eyal Ofer a încheiat un contract cu şantierul naval Daewoo Mangalia pentru construcţia a patru nave cu capacitatea de 9.000 TEU. Investiţia este estimată la valoarea de 400 milioane de dolari, cu opţiunea de suplimentare cu patru nave, arată un comunicat remis redacţiei. Comanda va fi livrată în aproximativ doi ani de la data semnării contractului, construcţia navelor urmând a fi finalizată până la sfârşitul anului 2013.

Această investiţie face parte dintr-o comandă amplă de opt port-containere şi şase extra-opţiuni direcţionate către şantierele navale Daewoo Mangalia (România) şi Hanjin Heavy Industries (Coreea de Sud). În octombrie 2010, compania a rezervat alte zece nave a câte 13.000 TEU în cadrul unui contract semnat cu STX Offshore & Shipbuilding (Coreea de Sud), extinzând ulterior comanda şi la nave de tip post-panamax costul total ridicându-se la 1,2 miliarde de dolari. Ultima decizie ridică cheltuielile totale ale companiei în ultimele şase luni la aproape 2,4 miliarde de dolari.

Eyal Ofer, membru al Consiliului de Administraţie al Ofer Global Holdings, a declarat că această comandă lansată către şantierul naval Daewoo Mangalia reprezintă doar o parte din investiţia de 2,4 miliarde de dolari operată de către Ofer în zona Europei Centrale şi de Est, prima comandă fermă de o asemenea amploare din ultimii trei ani. Având în vedere situaţia dificilă de pe piaţa navală şi serviciile de calitate oferite de şantierul naval Daewoo Mangalia, domnia sa a considerat că este cea mai potrivită alegere pentru a continua investiţiile în sectoarele aferente shipping-ului.

Ofer Global Holdings are peste 30 de ani de experienţă în transporturi maritime internaţionale şi în domeniul imobiliar global. În ultimii zece ani, Eyal Ofer a devenit un pionier în întreaga Europă Centrală şi de Est, dezvoltând un portofoliu imobiliar important în această regiune. Experienţa sa pe piaţă acoperă dezvoltarea, achiziţionarea şi vânzarea de birouri, locuinţe rezidenţiale, hoteluri, clădiri industriale şi active de retail ce acoperă Polonia, Româ-nia, Bulgaria, Letonia, Turcia, Georgia şi Republica Cehă. Activele şi proiectele de dezvoltare din aceste regiuni totalizează peste trei milioane de metri pătraţi.

Eyal Ofer este membru al Consiliului de Administraţie al Royal Caribbean Cruises Ltd. ("RCL") încă din 1995. RCL este o companie de croaziere de vacanţă la nivel global, care operează prin brandurile Royal Caribbean International, Celebrity Cruises şi Pullmantur Cruises. De asemenea, Eyal Ofer mai ocupă func-ţia de co-Preşedinte al Miller Global Properties LLC, un fond de investiţii cu operaţiuni eficiente derulate în America de Nord şi Europa, începând cu anul 1996.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb