Fabrica de anvelope Pirelli din Slatina va încheia primul an de activitate cu o producţie de 2 milioane de anvelope

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 29 mai 2007

Fabrica de anvelope Pirelli din Slatina va încheia primul an de activitate cu o producţie de 2 milioane de anvelope

În anul 2008 producţia se va dubla

Primul Ministru Călin Popes­cu Tăriceanu a vizitat ieri complexul industrial Pirelli din Slatina, judeţul Olt, împreună cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu şi Ministrul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei. În cadrul vizitei de lucru, primului ministru şi delegaţiei guvernamentale le-au fost prezentate procesele de producţie şi modul de organizare din cadrul societtăţii Pirelli Slatina.

Începând cu anul 2005 în diferite judeţe din ţară a realizat investiţii cu scopul dezvoltării unui puternic domeniu de cercetare ştiinţifică, de formare profesională, precum şi de promovare a proiectelor sociale în diferite regiuni.

Complexul industrial din Slatina este alcătuit dintr-o fabrică de cord metalic (investiţie totală 40 milioane euro) inaugurată în anul 2005 şi o fabrică de anvelope performante pentru autoturisme şi SUV (investiţie iniţială 170 milioane euro), deschisă în octombrie 2006. Cele două fabrici vor oferi peste 1.400 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2007. Producţia este destinată exportului în procent de 90%.

Fabrica de anvelope va încheia primul an de activitate cu o producţie de 2 milioane de anvelope, iar în 2008 producţia se va dubla ajungând astfel la 4 milioane.

În judetul Gorj, Pirelli a semnat la sfârşitul anului 2006 un acord cu autorităţile locale pentru construirea în zonă a unei fabrici de filtre de mediu, pentru maşini Diesel de ultimă generaţie, precum şi pentru camioane. Noua fabrică va fi inaugurată în a doua jumătate a anului 2008 şi va avea circa 400 de salariaţi.

Pentru a pune bazele cercetării ştiinţifice în domeniul auto, Grupul Pirelli a semnat în aprilie 2007 un acord de colaborare cu Universitatea din Craiova pentru studiul dezvoltării unor proiecte de ultimă generaţie, precum şi pentru formarea absolvenţilor în cadrul unui master cu specific pe activitatea Pirelli. Există de asemenea proiecte ce urmează a fi lansate pentru protecţia tinerilor şi integrarea lor profesională.

"România reprezintă un punct cheie pentru dezvoltarea mondială a Grupului Pire­lli. Complexul industrial de la Slatina constituie în cadrul strategiei industriale a grupului Pirelli un punct fundamental. Fabrica de anvelope de la Slatina care va deveni în timp cea mai modernă din lume, va permite societăţii Pirelli să-şi crescă propria capacitate de producţie în funcţie de cererea pieţei în domeniul anvelopelor performante. Rezultatele din 2006 care amortizează investiţia iniţială ne transmit un sentiment de încedere, fiind convinşi că obiectivele anului 2007 vor fi atinse", a declarat Enrico Malerba, director general Pirelli România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. super

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb