Fabrica de Mozaic estimează, anul acesta, o creştere a afacerilor de 50%

F.A.
Companii / 12 septembrie 2013

Fabrica de Mozaic estimează că va încheia anul acesta cu peste 6000 mp mozaic produs şi o creştere a cifrei de afaceri de 50% faţă de anul trecut, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Proiect Mozaic SRL, prima fabrică din România care a demarat producţia de mozaic ceramic sub finanţare europeană, gândită ca întreprindere socială, a încheiat primul an de activitate. Proiectul este dezvoltat de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor şi co-finanţat din fonduri europene până în luna octombrie 2013, urmând ca firma să se susţină exclusiv din producţia de mozaic sau prin alte proiecte europene.

Cu un număr de 13 angajaţi, firma a produs peste 3000 mp de mozaic.

Potrivit sursei citate, factorii care stau la baza evoluţiei pozitive a Fabricii de Mozaic au fost atât tehnologia de ultimă generaţie, care a permis dezvoltarea de noi produse şi servicii, cât şi cererea de mozaic neacoperită la nivel naţional, aceasta fiind a doua fabrică de profil din România.

"Chiar dacă fabrica a fost inaugurată în 2012, am început să producem cantităţi semnificative şi să avem comenzi substanţiale începând cu 2013. Creşterea înregistrată în primul semestru al anului 2013 faţă de anul 2012 a fost de 45%, ceea ce este o performanţă pentru noi. Premisele acestei creşteri au fost în primul rând dezvoltarea continuă de noi produse, dar şi faptul că nu există o concurenţă pe această piaţă, mai exact sunt doar doi producători români de mozaic. Am început producţia cu mozaicul obişnuit iar pe parcurs am dezvoltat şi linia de mozaic incizat, de sticlă şi linia de tăiere. De curând am inclus în ofertă şi mozaicul pentru piscine, fiind unicul producător român care fabrică acest tip de mozaic cu modele artistice", a declarat Simona Carobene, administratorul firmei.

Fabrica de Mozaic din Popeşti-Leordeni a fost înfiinţată în 2012, are 10 angajaţi tineri în dificultate şi o hală de producţie care acoperă o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Capacitatea actuală de producţie este de aproximativ 4500 mp de mozaic pe lună, fabrica fiind dotată din punct de vedere tehnologic cu utilaje italiene de ultimă generaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cine este Fundatia Dezvoltarea Popoarelor,media,fiind ocupata doar cu Gigi,nu sufla un cuvant despre ea.

    Dar ar merita un interviu in Bursa.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb