Făina de Konjac, oficial în România

Adina Lateş
Companii / 14 decembrie 2015

Nosugarshop.ro, magazin care comercializează produse fără zahăr, aduce pentru prima oară pe piaţa alimentară din România o gamă de produse din făina de Konjac, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

"Pentru că nu conţine zaharuri, acest aliment elimină toate efectele «secundare» pe care produsele tradiţionale din făină de grâu, atât de folosite în bucătărie, le au asupra organismului uman: obezitatea şi dezvoltarea unor boli precum diabetul.

Varietatea de produse fabricate din această plantă sunt naturale, sănătoase, fără alergeni, contraindicaţii şi fără calorii", explică comunicatul.

Conform sursei citate, făina de grâu este unul dintre cele mai folosite ingrediente din România, stând la baza celor mai consumate alimente de pe piaţă: pâinea şi pastele făinoase. În medie, un român consumă, anual, 97 de kilograme de pâine, în contextul în care numeroase studii au arătat că făinurile sunt nocive pentru sănătate. Este dovedit ştiinţific că făina albă conţine bromat de potasiu, dar şi L-cisteina, un amino-acid care se adaugă în mod obişnuit în compoziţia produselor de patiserie, blaturi de pizza, biscuiţi sau paste, având rolul de a accelera procesarea industrială.

De asemenea, făina obişnuită conţine gluten, o proteină lipicioasă care se găseşte în cereale. Este ingredientul principal folosit în industria de panificaţie. Studiile arată că glutenul te poate face să te simţi fără energie, obosit şi declanşează, frecvent, probleme cu balonarea şi digestia.

În comparaţie, făina de Konjac nu conţine gluten, nu are miros şi este ingredientul ideal în orice dietă.

"Konjac este o rădăcină comestibilă a arborelui cu acelaşi nume care creşte în îndepărtata Asie. Este un produs fără gluten, sută la sută natural, care nu provoacă alergii. Se apropie de procentul de zero calorii şi este perfect pentru a te menţine în formă, în toate dietele de slăbit sau pur şi simplu pentru a nu renunţa la micile plăceri culinare. Tăiţeii sau pastele făcute din făină de Konjac au numai 6 calorii la 100 de grame şi glucide asimilabile în valoare de numai 0,5 grame", se arată în comunicat.

Reprezentanţii Nosugarshop.ro explică cum fibra solubilă numită gucomanan, principala componentă din Konjac, are proprietatea de a încetini golirea stomacului, astfel încât senzaţia de foame se instalează mai târziu. De altfel, European Food Safety Authority - Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară recunoaşte puterea de slăbire a konjacului, tocmai datorită ingredientului său activ numit glucomannan. Nu este de mirare că cei mai mari experţi în slăbit doctor Oz şi doctor Dukan recomandă konjac-ul, recunoscând printre efectele consumului său: blocarea zahărurile şi a grăsimilor din alimentaţie, obţinerea senzaţiei de saţietate; reglarea glicemiei.

"Nosugarshop.ro a fost lansat pe 1 iunie 2013 şi a aparut din dorinţa a două tinere antreprenoare de a oferi o lume fără pericole celor cu diabet şi tuturor celor care ţin la sănătatea lor şi care îşi doresc o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă", adaugă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb