FAO: Preţurile mondiale ale alimentelor, la un nou record în februarie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2011

Preţurile mondiale ale alimentelor au urcat la un nou nivel record în februarie, după o evoluţie similară în luna precedentă, anunţă Naţiunile Unite, arătând că cele mai mari creşteri au fost consemnate de lapte, cereale şi carne.

Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU (FAO), indicele care măsoară evoluţia a 55 de mărfuri alimentare a crescut cu 2,2% în februarie, la 236 puncte, de la 230,7 în ianuarie. Acesta a fost al optulea câştig lunar, conform FAO.

Indicele pentru preţul lactatelor a crescut la 230 de puncte în februarie, de la 221,3 în ianuarie, iar cel pentru costul cărnii - la 169 de puncte, de la 165,9. De menţionat că preţul laptelui tranzacţionat la Bursa din Chicago a crescut cu 15% în februarie, după un avans de 26% în luna precedentă. Acesta a fost cel mai important câştig lunar înregistrat după luna martie 2004.

Indicele FAO privind dinamica preţurilor cerealelor a ajuns la 254 puncte în februarie, de la 244,8 în ianuarie. În schimb, indicele privind evoluţia preţului zahărului a scăzut la 418 puncte, de la recordul de 420,2 puncte înregistrat în ianuarie. În ultimul an, preţul zahărului brut a urcat cu 37%, la New York.

"Creşterea neaşteptată a cotaţiilor petroliere ar putea agrava pe viitor situaţia deja precară de pe pieţele alimentare", a declarat David Hallam, director pentru pieţe şi comerţ în cadrul FAO. Domnia sa a adăugat că, în aceste condiţii, incertitudinile privind perspectivele preţurilor sunt tot mai mari.

Specialiştii FAO estimează că, la nivel mondial, costurile cu alimentele de import au fost de cel puţin 1.000 de miliarde dolari în 2010.

Potrivit FAO, producţia mondială de alimente va trebui să crească cu 70% în intervalul 2010 - 2050, în condiţiile în care populaţia globală va ajunge la 9 miliarde, iar consumul de carne şi lapte este în creştere.

În februarie 2010, indicele preţurilor alimentelor era de numai 176 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb