FCR: "Din cei 51% acţionari privaţi ai FP, doar 15% sunt foşti proprietari"

C.P.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 4 septembrie 2010

Forumul Civic Românesc (FCR) a sesizat vineri, 3 septembrie a.c., pe proaspătul ministru al Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu că, Adunarea Generală a Fondului Proprietatea (FP) de luni, 6 septembrie, va ignora prin hotărârile ce vor fi luate, pe cei circa 300.000 de proprietari care aşteaptă să devină acţionari ai Fondului Proprietatea de aproape 4 ani de zile. "Prin acordarea de dividende de peste 300 milioane de euro doar celor care sunt acţionari până în data de 27.09.2010, statul român răsplăteşte în fapt speculatorii imobiliari deveniţi acţionari ai fondului prin complicitatea foştilor conducători ai Fondului Proprietatea şi ai Ministerului de Finanţe care au amânat cât au putut listarea fondului la bursă. Din cei 51% acţionari privaţi ai FP, doar 15% sunt foşti proprietari", se arată într-un comunicat de presă al Forumului Civic Român, transmis redacţiei.

Totodată, FCR a sesizat Ministerul Finanţelor Publice că în Comitetul Reprezentanţilor ce va fi ales de AGA, nu se va regăsi niciun reprezentant al proprietarilor care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt în prezent acţionari ai fondului, şi a solicitat cooptarea în Comitetul Reprezentanţilor, a unui reprezentant a viitorilor acţionari care vor deţine în final mai mult de 40% din acţiunile fondului.

FCR a mai solicitat ca profitul obţinut de FP să fie reinvestit pentru ca listarea la bursă să fie făcută cu succes şi pentru ca proprietarii care nu au în prezent acţiuni la fond, să poată deveni între timp acţionari.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acest forum civic trebuia sa se trezeasca atunci cind Lulache si Ursache aminau formalitatile de listare. Acum sa se informeze mai bine . Forumul de instigare poate este cumva i9nstruit de Ursache si PSD/

    Sigur acesta organizatie sau ce este ea nu urmareste interesul actionarilor sau viitorilor actionari , eu nu vad ca noua conducere a realizat in 12 luni ce Lulache si Psedistul de URSACHE nu au fost instare sa realizeze in 3 ani si au mai plecat cu cate 500.000 EUR DE FIECARE, sau vor sa vada cum se scurge durata de viata a fondului adica cei 10 ani ei ar trebui sa sustina noua conducere nu sa sesizeze pe x sau pe y

    1. Daca acest FCR ar fi fost interest de proprietarii deposedati ar fi trebuit sa se sezizeze atunci cand un copil ca Terziu jefuia bietii batrini de actiunile primite dela ANRP. Acum nu demonstreaza altceva decat ca sunt si ei printre cei ce cauta alti naivi dela care sa cumpere actiuni cu 0,10 ron . Alti excroci.

      Acest FCR seamana mai mult cu PCR.

      Sa fim seriosi ce au facut pina acum? Ce au pazit de pling de mila celor care au de primit decizii dela ANRP? Sa ne amintim ca Lulache si Ursache au devalizat profiturile FP prin bonusuri de asa zisa performanta. In plus din cele 300 mil. 51% vor fi incasati de Finante asa ca ciocu mic bolsevicilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb