Federaţia FAIR-MediaSind convoacă de urgenţă Consiliul Naţional pentru declanşarea acţiunilor de protest împotriva politicii anticulturale ale Guvernului Ciolacu

T.B.
Politică / 3 august 2023

Federaţia FAIR-MediaSind convoacă de urgenţă Consiliul Naţional pentru declanşarea acţiunilor de protest împotriva politicii anticulturale ale Guvernului Ciolacu

Biroul Executiv Permanent al Federaţiei Cultură şi Mass-media FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă în domeniile Cultură şi Mass-Media, întrunit astăzi 3 august 2023, a decis convocarea în şedinţă extraordinară pentru data de 8 august 2023, ora 13,00, a Consiliului Naţional pentru a stabili programul acţiunilor de protest ce vor fi declanşate împotriva politicii anticulturale ale Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu, conform mediasind.ro.

Membrii Biroului Executiv Permanent au luat act de elaborarea şi transmiterea de către conducerea Ministerului Culturii către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a proiectului anexei 3 - Cultură din Legea Salarizării Unitare fără nicio consultare reală cu organizaţia noastră şi fără să se ţină cont de propunerile transmise de Federaţia FAIR-MediaSind încă din luna martie 2023! Propunerile Ministerului Culturii privind anexa 3 din Legea Salarizării generează importante retrogradări şi diminuări salariale, precum şi discriminări între diferite categorii de lucrători şi instituţii din domeniu.

Acelaşi dispreţ faţă de lucrătorii din Cultură şi Mass-media a fost manifestat şi de către noua conducere a Ministerului Muncii care a eliminat organizaţiile reprezentative din domeniul Cultură şi Mass-Media din programul negocierilor stabilit cu partenerii sociali pentru noua Lege a salarizării. Practic, în programul de negocieri stabilit cu organizaţiile patronale şi sindicale, domeniile Cultură şi Mass-media lipsesc cu desăvârşire!, conform sursei citate.

Totodată, membrii Biroului Executiv Permanent al Federaţiei FAIR-MediaSind au luat act şi de proiectul de OUG privind măsurile de austeritate preconizate de Guvern, măsuri care vor genera disponibilizări masive, blocarea activităţii în unele domenii, eliminarea voucherelor de vacanţă, a indemnizaţiei de hrană pe baza unor criterii discriminatorii şi aberante, cu consecinţe dramatice faţă de salariaţi şi familiile acestora.

Desconsiderarea lucrătorilor din Cultură şi Mass-Media de către actuala Coaliţie guvernamentală nu este o surpriză, având în vedere adoptarea de către Guvern a Statutului Lucrătorului Cultural care elimină sindicatele din procesul dialogului social, dar şi maniera în care s-a desfăşurat în ultimul timp dialogul social la nivelul Ministerului Culturii, mai transmite mediasind.ro.

Această atitudine batjocoritoare la adresa lucrătorilor din Cultură şi Mass-Media nu va rămâne fără răspuns din partea membrilor organizaţiilor afiliate. Reprezentanţii sindicali vor decide săptămâna viitoare acţiunile de protest care se impun, mergând până la declanşarea grevei generale în instituţiile din Cultură şi Mass-Media.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind cu sprijinul organizaţiilor naţionale şi internaţionale la care este membru cu drepturi depline - Confederaţia CNSLR-Frăţia, Federaţia Internaţională a Muzicienilor, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Internaţională a Actorilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi UNI Global Union, va sesiza instituţiile internaţionale şi europene faţă politica anticulturală a Guvernului Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Abjecta absoluta în fruntea Tarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb