FERMIERII DIN PRAHOVA: ''Nu vrem să fim protejaţi de sistemul antigrindină''

G.U.
Miscellanea / 10 iulie 2020

''Nu vrem să fim protejaţi de sistemul antigrindină''

Fermierii din Prahova pierd anual milioane de euro din cauza rachetelor antigrindină şi a secetei. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a declarat că sistemul funcţionează corect, pe baze ştiinţifice şi că ajută agricultura, conform unui comunicat de presă.

Adrian Mocanu, Vicepreşedintele - Ligii Asociaţiilor de Producători Agricoli din România (LAPAR), a declarat: "Dacă funcţionează pe baze ştiinţifice, de ce uneori se trage noaptea? Cine a auzit de ploi cu grindină care să se formeze noaptea? Dacă sistemul este aşa bine pus la punct, să ni se comunice fişele de trageri din timpul nopţii şi explicaţiile ştiinţifice. În orice caz, ce dorim să subliniem este că noi, ca fermieri, nu dorim să fim ajutaţi de niciun sistem antigrindină. Cine şi-l doreşte să îl ia de aici. Toţi fermierii cu care suntem în contact în LAPAR nu sunt de acord cu el. Nu ştim cu cine a vorbit domnul Oros, atunci când a afirmat public că a discutat cu fermieri care îşi doresc sistemul. Noi suntem în contact cu agricultori din toată ţara şi nu am întâlnit această părere. Credem că domnul ministru Oros dezinformează publicul în mod deliberat. L-am invitat la discuţii pentru a asculta ce zic fermerii de aici şi nu a dorit să aibă un dialog. Noi îi transmitem că cine este interesat de acest sistem să îl ia de aici. Şi ideea foarte clară este că fermierii din Prahova nu vor să fie protejaţi de acest sistem. Deci dacă noi nu îl dorim, de ce există? Nu este normal să fim şi noi întrebaţi? Nu vrem să fim "ajutaţi" cu forţa".

Potrivit comunicatului, declaraţiile ministrului Adrian Oros sunt contrazise de mulţi fermieri din ţară, nu doar de cei din Prahova. De-a lungul timpului aceştia au tras semnale de alarmă cu privire la sistemul antigrindină, preluate inclusiv de presa locală.

Fermierii sunt decişi să demareze acţiuni de protest până vor fi ascultaţi. "Vom porni acţiuni de protest de anvergură. Ne-am săturat să ni se spună ce e bine pentru noi, doar pentru că există anumite interese care trebuie satisfăcute. Suntem decişi să protestăm până vom avea o rezolvare a situaţiei în zonele în care aceste sisteme nu sunt dorite. Nu avem nevoie de argumente aşa zis ştiinţifice pentru a justifica o investiţie care nu doar că nu ne ajută, dar provoacă şi pagube enorme", mai adaugă Adrian Mocanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Fermierii sunt decişi să demareze acţiuni de protest până vor fi ascultaţi. "Vom porni acţiuni de protest de anvergură. Ne-am săturat să ni se spună ce e bine pentru noi, doar pentru că există anumite interese care trebuie satisfăcute. Suntem decişi să protestăm până vom avea o rezolvare a situaţiei în zonele în care aceste sisteme nu sunt dorite. Nu avem nevoie de argumente aşa zis ştiinţifice pentru a justifica o investiţie care nu doar că nu ne ajută, dar provoacă şi pagube enorme",

    Valabil și pentru povestea cu așa zisa epidemie. 1800 de decese după patru luni, cu relaxare cu tot??? Cred și eu că vorbiți doar de numărujl de infectați, pentru că dacă ați pune titlul 1800 de decedați, doar cei mai cretini dintre cititori ar mai crede în "epidemie". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb