Fermierii spun "nu" închiderii pieţelor

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 9 noiembrie 2020

Fermierii spun "nu" închiderii pieţelor

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, în numele producătorilor agricoli, fermieri şi membri cooperatori, îşi exprimă îngrijorarea faţă de suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise.

Într-un comunicat de presă, aceştia subliniază: "Dacă aceste pieţe agroalimentare organizate în spaţii închise vor fi închise, ce vor face producătorii şi comerciaţii de produse agroalimentare care au deschise puncte de vânzare în aceste pieţe pentru comercializarea produselor proaspete, de sezon şi care deja sunt în pragul falimentului, urmare a măsurilor dispuse în sectorul HoReCa?

Mai mult decât atât, în aceste spaţii îşi desfăşoară activitatea producători şi comerciaţi autorizaţi sanitar-veterinar pentru a vinde carne şi produse din carne, peşte, brânzeturi, pâine şi produse de panificaţie. Toţi aceşti comercianţi vor fi nevoiţi să-şi închidă activitatea, iar populaţia va fi lipsită de dreptul de a achiziţiona produse de sezon, produse locale, produse perisabile, produse controlate sanitar-veterinar în detrimentul unor produse de import şi mai puţin sănătoase! Nu toţi producătorii agricoli au posibilitatea de a comerciaza producţia prin intermediul supermarketurilor sau a magazinelor locale!

Unde îşi vor valorifica producătorii agricoli producţia în condiţii de igienă şi respect pentru consumatori? Această decizia intervine la debutul sezonului rece şi nu avem cum să nu ne întrebăm dacă comercializarea produselor, care de regulă se vând proaspete, poate fi realizată în deplină sigurantă pentru comercianţi şi consumatori la exterior sau încurajăm piaţa neagră? "

În acest context, agricultorii solicită Guvernului să revină urgent asupra acestei decizii, iar responsabilii să sancţioneze punctual acei administratori de pieţe care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei COVID-19, iar închiderea să fie dispusă excepţional, doar acolo unde este cazul.

Solicitarea este adresată în numeşle tuturor membrilor şi organizaţiilor membre ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România (PRO AGRO), Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) şi Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb