"Ferrero" nu va fi scoasă la vânzare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2015

"Ferrero" nu va fi scoasă la vânzare

Giovanni Ferrero, directorul general al producătorului italian de dulciuri "Ferrero", a dezminţit zvonurile potrivit cărora societatea ar putea fi scoasă la vânzare în urma decesului tatălui său, Michele.

"Au reapărut zvonurile conform cărora Ferrero ar putea fi vândută altor companii", a informat societatea într-un comunicat, menţionând: "Directorul general Giovanni Ferrero dezminte vehement astfel de speculaţii. Ferrero nu este şi nu va fi scoasă la vânzare".

Zvonurile privind vânzarea au apărut după ce miliardarul Michele Ferrero, în vârstă de 89 de ani, a decedat la finele săptămânii trecute. Michele Ferrero a fost cel care a făcut din Nutella un brand recunoscut internaţional, iar din "Ferrero" - una din cele mai valoroase companii private din Italia. Grupul realizează anual o cifră de afaceri de aproximativ opt miliarde de euro, producând aproximativ 365.000 de tone de Nutella pe an, la cele 11 fabrici din întreaga lume. Compania are peste 22.000 de angajaţi.

Pe lângă crema de ciocolată Nutella, grupul produce şi bomboanele de ciocolată Ferrero Rocher, Mon Cheri şi Kinder. Conform revistei Forbes, Michele Ferrero era cel mai bogat producător de dulciuri din lume, în condiţiile în care averea sa şi a familiei sale, în valoare de 20,4 miliarde de dolari în 2013, îl plasa pe locul 30 în clasamentul celor mai bogaţi oameni la nivel global şi pe prima poziţie în Italia.

Fiul lui Michele Ferrero, Giovanni, a devenit director executiv al companiei după ce fratele său Pietro a decedat în 2011, în urma unui atac de cord. La finele lui 2013, Giovanni a dezminţit zvonurile potrivit cărora compania sa a fost contactată de grupul elveţian "Nestlé" SA, pentru o preluare, precizând că "Ferrero" nu este de vânzare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb