"Fiat": Producătorii auto europeni trebuie să facă "restructurări dureroase"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2012

Producătorii auto din Europa trebuie să-şi diminueze capacitatea cu aproape 20%, conform afirmaţiilor lui Sergio Marchionne.

Producătorii auto din Europa trebuie să-şi diminueze capacitatea cu aproape 20%, conform afirmaţiilor lui Sergio Marchionne.

Companiile auto din Europa trebuie să recurgă la o "restructurare dureroasă", inclusiv la închiderea unor uzine şi reducerea personalului, ca să pună capăt pierderilor consemnate în regiune, potrivit spuselor directorului executiv al "Fiat" SpA şi "Chrysler Group" LLC, Sergio Marchionne

"Trebuie să fie dureros atunci când vorbeşti despre reduceri, măsuri care au, iniţial, un impact negativ asupra angajaţilor", a declarat ieri Marchionne, adăugând: "Eu am nevoie de un răspuns european la această problemă, întrucât dacă o vom lăsa în seama ţărilor din regiune, nu se va întâmpla nimic. Închiderea fabricilor trebuie distribuită la nivelul ţărilor şi producătorilor".

"Fiat" a îngheţat investiţiile noi în Europa şi a amânat lansarea de noi modele pe continent, în condiţiile în care grupul nu aşteaptă redresarea zonei mai devreme de anul viitor. "Fiat" a închis o uzină din Sicilia la finele anului trecut şi vrea să redevină o companie profitabilă în Europa până în 2014. În opinia directorului "Fiat", producătorii auto europeni ar putea avea nevoie de aproape doi ani ca să-şi restructureze operaţiunile în regiune.

Vânzările "Fiat" au scăzut cu 16% în Europa, în lunile ianuarie - februarie 2012, în ritm anual, la aproximativ 162.000 de vehicule, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din Europa. În aceeaşi perioadă, livrările "Volkswagen" AG, cea mai mare companie de profil din Europa, au fost aproape neschimbate, însumând circa 463.000 de unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb