FIC:  Procesul de modernizare a administraţiei fiscale, un pas esenţial în eficientizarea instituţiilor publice

Laura Boico
Companii / 27 septembrie 2016

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră că procesul de modernizare a administraţiei fiscale este un pas esenţial în eficientizarea instituţiilor publice.

"FIC îşi reafirmă sprijinul faţă de procesul de modernizare a administraţiei fiscale din România, pe care îl consideră un pas esenţial în eficientizarea instituţiilor publice şi care, în final, va aduce avantaje atât mediului de afaceri, cât şi statului român. FIC încurajează şi sprijină eforturile de modernizare ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), implementate cu sprijinul Băncii Mondiale, în cadrul programului RAMP (Revenue Administration Modernization Program)", potrivit unui comunicat de presă al FIC, remis redacţiei.

Conform sursei citate, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a anunţat recent o serie de măsuri care vor reduce povara administrativă în interacţiunea cu administraţiile fiscale atât la nivelul cetăţenilor, cât şi al companiilor.

"Aceste măsuri au fost prezentate membrilor FIC de către domnul Doroş în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. Cu această ocazie, Dragoş Doroş a declarat că noul motto al agenţiei este «ANAF se mută online» şi acesta subliniază dorinţa de a transforma ANAF într-o instituţie modernă şi digitalizată. Mai mult, funcţionarii din cadrul agenţiei vor fi încurajaţi să aibă un dialog deschis cu companiile şi să le ofere asistenţă privind aspectele practice ale legislaţiei fiscale. Relaţia dintre autorităţile fiscale şi contribuabil trebuie să fie definită de un spirit de cooperare", menţionează sursa citată.

Vicepreşedintele FIC, Daniel Anghel, a reiterat o cerere constantă a mediului de afaceri şi anume simplificarea procedurilor din zona de TVA: înregistrare, declarare, plată.

"În plus, a îndemnat ANAF să continue dialogul şi cooperarea cu mediul de afaceri şi să avanseze către un regim de conformare voluntară a contribuabililor. Membrii FIC consideră că reducerea sarcinii administrative în zona fiscală şi utilizarea tehnologiei pentru comunicarea cu contribuabilul va ajuta la creşterea competitivităţii României în regiune şi va simplifica activitatea companiilor", precizează FIC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb