FIFA şi UEFA, puse să arbitreze neînţelegerile din fotbalul autohton

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 18 iunie 2020

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că forul pe care îl conduce pregăteşte o adresă pentru FIFA şi UEFA cu privire la ingerinţele preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în activitatea Ligii.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că forul pe care îl conduce pregăteşte o adresă pentru FIFA şi UEFA cu privire la ingerinţele preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în activitatea Ligii.

Disputele dintre cele două foruri care conduc fotbalul autohton, nu au fost oprite nici măcar de pandemie şi de suspendarea activităţii sportive pentru 3 luni.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că forul pe care îl conduce pregăteşte o adresă pentru FIFA şi UEFA cu privire la ingerinţele preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în activitatea Ligii. Reacţia lui Justin Ştefan vine după ce Răzvan Burleanu a declarat că el a scos LPF din "amorţeală" şi că datorită lui s-a reluat fotbalul în ţara noastră: "Dacă urmăriţi acea declaraţie o să vedeţi că el vorbeşte de alegeri chiar mai repede de terminarea mandatului. Aşa că vă asigur că pregătim o adresă pentru FIFA şi UEFA în care discutăm despre ingerinţele preşedintelui FRF. Îl reclamăm pentru că am văzut în continuare un anti-lider. Cred că e o greşeală fenomenală pe care a făcut-o domnul Burleanu pentru că a transmis un mesaj din care rezultă foarte clar că el nu doreşte să colaboreze cu LPF. A transmis un mesaj în care incită la revoltă. Ne-a ciuruit pe toţi. Din păcate e un personaj care nu ştie nimic despre fotbal. Are 3-4 fraze învăţate cu limba de lemn. (...) Cât timp Razvan Burleanu va continua să impună masuri în mod unilateral, fără a se consulta în mod real cu LPF şi fără să ţină cont de poziţia noastră, încercând mai degrabă să dezbine decât să unească şi să îşi construiască imaginea pe seama Ligii I, el va rămâne pentru mine doar un anti-lider. Sunt vremuri în care fotbalul românesc nu are nevoie de aşa ceva. Cred că Răzvan Burleanu trebuie să înţeleagă că rolul unui lider adevărat este să îi aşeze pe toţi cei implicaţi la masă, să îi ajute să identifice interesul comun şi să îi pună pe toţi în acord cu acest interes".

Anterior, Burleanu mai pusese la îndoială şi posibilitatea terminării actualului campionat după ce au fost amânate partidele lui Dinamo şi FC Botoşani: "Fotbalul trece dintr-o stare de alertă într-una de urgenţă. Nu mai avem posibilitatea să terminăm campionatul în formatul stabilit, la 2 august. Nu mai sunt date disponibile. E cazul lui Dinamo, echipă angrenată şi în Cupa României. E o perioadă de 5 zile în care jucătorii sunt testaţi, iar dacă sunt testaţi negativ, pot reveni. Dacă o echipă va fi nevoită să stea 14 zile în izolare, trebuie să luăm în calcul că ai nevoie de încă 14 zile de antrenament pentru a putea juca. Echipa nu mai are când să joace, din punct de vedere al calendarului".

Până să se plângă la FIFA şi UEFA, Reprezentanţii LPF l-au somat pe Răzvan Burleanu să vorbească mai mult despre competiţiile organizate de FRF.

Luptă dură pentru promovare

Play-off-ul Ligii a 2-a, competiţie organizată de FRF, programează dispute între mai multe echipe de mare tradiţie în fotbalul autohton, precum FC Argeş, Rapid, UTA sau Petrolul. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis la 14 mai ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 2 să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19. Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formaţia de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Programul complet al play-off-ului este următorul: Etapa 1 - 4 iulie 2020: UTA Arad - FC Petrolul Ploieşti, AFC Turris - Oltul Turnu Măgurele - Fotbal Club Argeş, CS Mioveni - Fotbal Club Rapid; Etapa 2 - 11 iulie 2020: FC Petrolul Ploieşti - Fotbal Club Rapid, Fotbal Club Argeş - CS Mioveni, UTA Arad - AFC Turris Oltul Turnu Măgurele; Etapa 3 - 18 iulie 2020: AFC Turris Oltul Turnu Măgurele - FC Petrolul Ploieşti, CS Mioveni - UTA Arad, Fotbal Club Rapid - Fotbal Club Argeş; Etapa 4 - 25 iulie 2020: FC Petrolul Ploieşti - Fotbal Club Argeş, UTA Arad - Fotbal Club Rapid, AFC Turris Oltul Turnu Măgurele - CS Mioveni; Etapa 5 - 1 august 2020: CS Mioveni - FC Petrolul Ploieşti, Fotbal Club Rapid - AFC Turris Oltul Turnu Măgurele, Fotbal Club Argeş - UTA Arad. Punctajul cu care cele şase echipe intră în play-off este următorul: AFC UTA Arad 25 de puncte, CS Mioveni 20 de puncte, AFC Turris Oltul 20 de puncta, FC Argeş 19 puncte, FC Petrolul 19 puncte, Fotbal Club Rapid 19 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb