FIJ a lansat o platformă mondială pentru un jurnalism de calitate

C.B.
Miscellanea / 29 aprilie 2020

FIJ a lansat o platformă mondială pentru un jurnalism de calitate

Cu ocazia zilei mondiale a libertăţii presei din 3 Mai şi în mijlocul crizei Covid-19, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (IFJ), lansează azi, 29 aprilie, o "platformă globală pentru jurnalism de calitate".

Acest document este destinat afiliaţilor IFJ, grupurilor sale regionale şi este susţinut de toate Federaţiile Uniunii Europene, reprezentând câteva sute de milioane de lucrători. Informaţiile nu trebuie limitate niciodată. Informaţiile trebuie să rămână în continuare un bun public.

Prin paralizarea a mai mult de două treimi ale umanităţii, criza de sănătate, politică şi economică Covid 19 va avea consecinţe grave pentru toate societăţile noastre. Şi astăzi suntem siguri că va persista în timp.

Acest "Mare Confinament", aşa cum a fost definit deja de Fondul Monetar Internaţional, cu referire la "Marea Depresiune din 1929", nu iartă niciun continent sau sector, iar mass-media, indiferent de forma presei, nu scapă de acest val distructiv: multe companii de presă şi-au închis deja uşile, s-au pierdut milioane de locuri de muncă, iar jurnaliştii, deşi informaţiile de calitate sunt esenţiale pentru cetăţeni în perioade de criză, suportă din plin toată greutatea acestei situaţii.

Multe filiale ale IFJ din întreaga lume au făcut deja progrese semnificative şi angajamente puternice din partea guvernelor şi federaţiilor patronale:

-pentru garantarea securităţii fizice si psihologice si protecţia angajaţilor mass-media.

-pentru a permite jurnaliştilor sa circule liber in perioada de carantina.

-sa ofere jurnaliştilor şi lucrătorilor mass-media mijloacele de a trăi şi de a munci decent cu asistenţă financiară excepţională, în ciuda scăderii volumului de muncă şi a veniturilor.

Incă de la începutul pandemiei, jurnaliştii au dovedit cu adevărat rolul esenţial pe care îl joacă în educarea cetăţenilor.

Asadar, FIJ propune o " Platforma mondiala pentru un jurÂnalism de calitate" pentru a salva şi proteja locurile de muncă în industria mass-media şi pentru a crea un viitor care încurajează o economie informaţională sustenabilă şi publică.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In primul rand poza cu un grafic de bursa e inadecvata cu contextul dar.. ma rog.

    In al doilea rand e vrajeala curata. Jurnalismul asta "de calitate" pe banii cui ar trebui sa se desfasoare? Presa actuala (aia care conteaza) e inregimentata corporatist si serveste intereselor elitelor globale.

    Iar presa aia mai marunta are si ea interese mai marunte legate tot de supravietuire. Cat timp jurnalistul e conditionat de bani si inregimentare corporatista pentru a putea obtine o paine, el nu va putea practica un jurnalism de calitate.  

    1. Presa e condiționată de bani. Orice e condiționat de bani. Dar atâta timp cât "elitele" nu au adversari, pentru că majoritatea oamenilor sunt prea comozi sau prea îndoctrinați de mitul "nobleții sărăciei" ca să lupte să facă avere cu care să combată "elitele", avere cu care printre altele să susțină o presă antiglobalistă, așa cum fac Bezos și alții, care promovează toate mizeriile, prin mass-media pe care o dețin, lucrurile vor merge așa cum au mers și până acum. Pentru că nu e nimeni care să le înfunde pe gât minciunile "ziariștilor" "profesioniști". Internetul a mai liberalizat și democratizat puțin piața, pentru că e mult mai ușor/ieftin să începi o publicație, (comparativ cu capitalul necesar pentru un ziar sau o televiziune) de unde și încercările din ce în ce mai agresive de cenzură (inclusiv din partea "conservatorilor", care râmân fără sinecurile lor de opoziție controlată). Singurii care fac (sau mai degrabă făceau) excepție de la ce-am zis mai sus sunt catolicii, dar din păcate au cam fost infectați și corupți de neomarxisme. Când te uiți la declarațiile lui Francisc despre imigrație, de exemplu, te iei cu mâinile de cap.

      Că presa să rămână presa ea nu trebuie să depindă de banii corporațiilor, trebuie sa fie o presa independenta.

      Altfel ajunge că UM Digi24, sa mănânce rht elitist, corporatist, toată ziua. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb