Filme de autor la Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

G.D.
Cultură / 16 august 2022

Filme de autor la Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

De pe 16 august şi până pe 11 septembrie, cinematograful itinerant Cinema în aer liber poposeşte pe Insula Artelor din Parcul Titan şi aduce anul acesta pe marele ecran 20 de filme: zece dintre cele mai bune producţii din ultimul an, o selecţie de filme cu tematică istorică, centrată pe personaje celebre şi una cu unele dintre cele mai apreciate filme ce au ca tematică "mit versus realitate", conform unui comunicat remis redacţiei. Acestea vor putea fi urmărite la Bucureşti, timp de 4 săptămâni, de astăzi până duminică. Intrarea la proiecţii este liberă iar programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/.

Potrivit sursei citate, programul primei săptămâni este:

Marţi, 16 august - Anii noştri de glorie, regia: Gabriele Muccino, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: 1 premiu Italian National Syndicate of Film Journalists 2020 şi 12 nominalizări

Detalii: AP12, 129 min., dramă, Italia

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Trailer: https://youtu.be/Rz4Jp8gcyDQ

Miercuri, 17 august - Marie Antoinette, regia: Sofia Coppola, cu Kirsten Dunst

Premii: 1 premiu Oscar 2007, 1 premiu Cannes 2006 si 1 nominalizare

Detalii: AG- audienţă generală, 2006, 120 min., dramă, SUA

Sinopsis: Kirsten Dunst interpretează rolul tinerei prinţese a cărei soartă a devenit izvor de mit şi legendă. Povestea începe când Maria Antoaneta, la numai 14 ani, este smulsă din casa părintească şi din grupul ei de prieteni şi trimisă în sofisticata şi decadenta curte de la Versailles, în strălucitorul palat de lângă Paris.

Maria Antoaneta nu este decât un pion în această căsătorie aranjată, al cărei unic scop este întărirea relaţiilor politice între două naţiuni. Soţul ei adolescent, Ludovic (Jason Schwartzman), Delfinul, este moştenitorul tronului Franţei. Dar Maria Antoaneta nu este deloc pregătită pentru a fi blajina regină pe care Franţa şi-o doreşte. În spatele toaletelor luxoase, ea este o tânără femeie speriată şi confuză, înconjurată de detractori răutăcioşi, linguşitori nesinceri şi bârfe. Prinsă în capcană de convenţiile noului ei regim de viaţă, Maria Antoaneta trebuie să găsească o cale pentru a se integra în complexa şi înşelătoarea lume a Versailles-ului, subliniază sursa citată.

Trailer: https://youtu.be/yBWyKRoh98U

Joi, 18 august - Belle, regia: Mamoru Hosoda

Detalii: AG, 121 minute, animaţie, Japonia

Sinopsis: Vârsta adolescenţei este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuieşte alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-şi creeze un cont pe "U", o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreaţă care se bucură de succes şi popularitate. În "U" întâlneşte o creatură înfricoşătoare, care locuieşte singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalţi rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări şi iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Vineri, 19 august - Iluzii pierdute, regia: Xavier Giannoli, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: 7 premii Cesar Awards, France 2022, 1 premiu Lumiere Awards, France 2022 şi 16 nominalizări

Detalii: N15 - Nerecomandat sub 15 ani, premieră în România, 149 min., Franţa, Belgia

Sinopsis: O adaptare cinematografică a romanului Iluzii pierdute, de Honore de Balzac, filmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeş, talentat şi cultivat, din Angoulême, care îşi caută fericirea şi progresul pe scara socială în braţele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte şi dezgustată de viaţa grosolană a provinciei.

Trailer: https://youtu.be/6Tg4KClNRPU

Sâmbătă, 20 august - Unde este Anne Frank?, regia: Ari Folman, cu: Emily Carey, Michael Maloney

Premii: 1 premiu Luxembourg City Film Festival 2022 şi 3 nominalizări

Detalii: AG, 99 minute, animaţie, istoric, Belgia

Sinopsis: Filmul urmăreşte călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezeşte, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde porneşte în căutarea ei, simţind că este în viaţă undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o şochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moştenirea lăsată de Anne.

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c

Duminică, 21 august - Lecţii de persană, regia: Vadim Perelman, cu: Nahuel Perez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schutter

Premii: 3 premii East-West: Golden Arch International Film Awards 2021, 1 premiu Film by the Sea International Film Festival 2021, 1 premiu Moscow Jewish Film Festival 2021, 1 premiu Valladolid International Film Festival 2020 şi 13 nominalizări

Detalii: 2021, Dramă, 127 min., Germania

Sinopsis: În Franţa anului 1942, tânărul evreu belgian Gilles (Nahuel Perez Biscayart) este arestat de trupele SS şi trimis împreună cu alţi evrei într-un lagăr. Pentru a-şi salva viaţa, acesta pretinde că este persan şi primeşte periculoasa misiune de a-l învăţa Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventează zilnic cuvinte în Farsi, pe care ulterior i le predă lui Koch, însă relaţia specială care se leagă între cei doi provoacă invidie printre ceilalţi prizonieri şi soldaţi. Dar oare pentru cât timp va putea fi păstrat secretul lui Gilles?

Trailer: https://youtu.be/5FdRKMQMj4o

Evenimentul îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deşi pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiţii de siguranţă şi distanţare socială, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb