FINALA BRD FIRST TECH CHALLENGE: 80 de echipe din 72 licee din ţară vor concura în acest weekend pentru titlul de Campion al României la robotică

G.D.
Bănci-Asigurări / 1 martie 2023

80 de echipe din 72 licee din ţară vor concura în acest weekend pentru titlul de Campion al României la robotică

BRD FIRST Tech Challenge Romania este organizată de Asociatia Naţie prin Educaţie în parteneriat cu BRD Groupe Societe Generale, aceasta aderă la valorile organizaţiei internaţionale FIRST şi, în afară de a-i ajuta pe elevi să-şi dezvolte abilităţile tehnice şi să-şi consolideze educaţia în domeniile STEM, antreprenoriat şi robotică, le deschide mai repede o uşă către viitor, conform unui comunicat remis redacţiei. Robotica este unul dintre domeniile de mare interes pentru tinerii pasionaţi de tehnologie, cu atât mai mult cu cât România are şanse să devină un hub regional în robotica dedicată liceenilor: pentru prima dată, anul acesta s-au înscris în competiţie şi echipe din străinătate. Începând de vineri, 3 martie şi până duminică, 5 martie, va avea loc etapa naţională a competiţiei, la Sala Polivalentă din Bucureşti, la care s-au calificat 80 de echipe din 72 licee. Acestea vor concura pentru unu dintre cele 3 locuri la Campionatul Mondial din Houston, SUA, care se va desfăşura între 19-22 aprilie, România fiind campioană en-titre.

Potrivit sursei citate, ediţia de anul acesta a BRD FIRST Tech Challenge Romania se desfăşoară sub umbrela Energize, liceenii fiind încurajaţi să inoveze şi să devină promotorii unor energii ale viitorului, sigure, accesibile şi sustenabile, contribuind astfel la Obiectivul #7 pentru Dezvoltare Durabilă al Organizaţiei Naţiunilor Unite: Energie curată şi la preţuri accesibile. Formatul concursului de anul acesta vine şi el cu o nouă provocare denumită Power Play, care are ca scop încurajarea concurenţei sănătoase şi a colaborării, meciurile având loc între alianţe alcătuite din două sau trei echipe. FTC Ro se traduce, an de an, printr-o experienţă de învăţare prin colaborare, care presupune meciuri, dar şi demonstraţii cu roboţi după luni dedicate etapelor de construcţie, proiectare, testare, echipe care formează alianţe, spectacole ale galeriilor, mentorat, pitching şi marketing, premii diverse precum cel mai bun design sau cea mai fair-play echipă.

Valorile şi tematicile FIRST se aliniază cu obiectivele de susţinere a educaţiei, tehnologiei şi inovaţiei, în care BRD a investit constant, pentru un viitor sustenabil, care poate fi atins prin puterile tinerei generaţii. Educaţia este esenţială pentru dezvoltare, pentru crearea unor comunităţi înfloritoare şi inspirarea tinerilor în a-şi atinge potenţialul. O altă valoare promovată de BRD FIRST Tech Challenge Romania este "gracious professionalism". Acest pilon central al organizaţiei FIRST încurajează munca de calitate, pune în evidenţă importanţa colaborării cu ceilalţi şi a respectului pentru fiecare om în parte şi pentru comunitate.

"Cea mai mare investiţie trebuie să fie în cei care reprezintă viitorul. BRD Groupe Societe Generale este de câţiva ani iniţiatorul unor proiecte, evenimente şi platforme care dau ocazia noilor generaţii să-şi găsească resursele pentru o dezvoltare sănătoasă, în ton cu cerinţele viitorului. Educaţia STEM, alături de alte iniţiative care pun în prim plan tehnologia, precum susţinerea unor actori-cheie din zona de inovaţie prin crearea unor hub-uri, centre de cercetare şi dezvoltare, incubatoare şi acceleratoare de business sau prin dezvoltarea unor platforme de jurnalism axate pe storytelling reprezintă paşi concreţi ai BRD către consolidarea unei societăţi funcţionale din punct de vedere digital, creativ şi sustenabil. Încă de la prima ediţie a FIRST Tech Challenge în România, BRD şi-a dorit să fie un facilitator al educaţiei STEM la care să aibă acces tinerii din orice medii. Şi rezultatele au fost uimitoare: peste 13.000 de elevi au participat la ediţiile BRD FTC şi mai mult de 2.000 de profesori si mentori au fost instruiţi în educaţia STEM. Ne luăm inspiraţia din energia tinerilor şi avem încredere că ei vor putea crea o lume mai bună şurub cu şurub, idee cu idee", a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Societe Generale.

În cadrul programului, BRD oferă sprijin pentru organizarea competişiilor Regionale şi Nationala, achiziţia de kituri de start, dar mai ales încurajează formarea de noi echipe prin oferirea de granturi pentru acestea. Anul acesta sunt înscrise în BRD FIRST Tech Challenge Romania 16 colegii tehnice şi licee tehnologice, un aspect încurajator pentru competiţie. Astfel, tinerii din aceste instituţii de învăţământ au o şansă reală de acces la domenii de viitor, în care se pot propulsa prin pasiune, dedicare şi colegialitate, subliniază sursa citată.

În sezonul 2022-2023 al BRD FIRST Tech Challenge Romania s-au înscris 173 de echipe, din 76 de oraşe, care reprezintă peste 20% din liceele şi colegiile cu profiluri reale de tehnologie şi matematica-informatică, din aproape toate judeţele din ţară. Performanţa este evidentă nu doar în cifrele legate de participare, ci şi în rezultate: în 2022, echipa Delta Force de la Colegiul National de Informatică din Arad a înregistrat o premieră nu doar pentru România, devenind prima echipă din afara SUA care a câştigat titlul de campioană mondială la robotică FIRST Tech Challenge.

"Campionatul Naţional de Robotică, care se desfăşoară weekend-ul acesta la Sala Polivalentă, reprezintă momentul culminant al competiţiei BRD First Tech Challenge România. Elevii din echipele de robotică au muncit luni de zile la roboţii lor, au trecut prin etape regionale pentru a ajunge aici. Iar miza este mare - dintre cele 80 de echipe participante, doar 3 vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas. Să nu uităm că România este actuala campioană en titre - anul trecut, echipa Delta din Arad a reuşit remarcabila performanţă de a ajunge Campioană Mondială la Robotică. Vor fi 3 zile pline de adrenalină, iar la finalul lor vom afla cine reprezintă România. Le urez succes elevilor care participă şi vă invit la eveniment, să îi susţinem împreună", a spus Dana Războiu, fondator Naţie Prin Educaţie.

Etapa Naţională se desfăşoară între 3 şi 5 martie, la Sala Polivalentă - parcul Tineretului din Bucureşti. Accesul publicului este gratuit. Programul etapelor din competiţie deschise publicului este: sâmbătă, 4 martie, 10:00 - 13:00 şi 14:30 - 18:00; duminică, 5 martie, 10:00 - 13:00. Evenimentul va putea fi urmărit şi online pe canalul de YouTube Naţie prin Educaţie: https://www.youtube.com/@NatieprinEducatie/streams, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. VĂ PREMIAȚI VOI ÎNTRE VOI, CÂND LUPTA ... MONDIALĂ ESTE ÎN DESFĂȘURARE ... 1 ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb