Finanţare europeană pentru integrarea copiilor ai căror părinţi muncesc peste hotare

G.M.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 26 februarie 2020

Finanţare europeană pentru integrarea copiilor ai căror părinţi muncesc peste hotare

Peste 91.000 de copii din ţara noas­tră au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. În aceste condiţii, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a lansat, ieri, un apel de proiect destinat acestor minori. Este vorba despre un program pilot de stimulare a participării la educaţia copiilor cu părinţii aflaţi la muncă peste hotare, iar suma alocată din fonduri europene se ridică la 30 milioane de euro.

Ministrul Marcel Boloş a spus: "Apelul finanţează un pachet de mă­suri integrate pentru sprijinirea, în primă fază, a aproximativ 3000 copii ai căror părinţi muncesc în afara ţării. Programul pilot va fi implementat în regiunile cele mai afectate de acest fenomen: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru şi Nord Vest. Măsurile se adresează preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) şi din cel secundar superior (14-16 ani), dar şi părinţilor sau tutorilor copiilor rămaşi în ţară".

Prin acest program vor fi acordate pachete integrate de servicii pentru elevi, care vor cuprinde servicii de suport educaţional şi servicii psiho-sociale de sprijin. De asemenea vor fi finanţate activităţi pentru stimularea participării la educaţie şi la activităţile de consiliere a copiilor, inclusiv la activităţi recreative şi de socializare. Practic, copiilor le va fi oferit sprijin material: hrană, rechizite, materiale educative.

Finanţarea europeană se va adresa şi serviciilor de educaţie parentală şi consiliere socială ai căror beneficiari sunt reprezentanţii copiilor rămaşi în ţară, adică pentru părintele din Ro­mânia în grija cărora se află (dacă un singur părinte este plecat în străinătate) sau pentru persoanele care au în grijă copiii cu unicul părinte plecat în afara ţării sau ai celor aflaţi departe de ambii părinţi.

Solicitanţii eligibili în proiect sunt şcolile publice şi private din reţeaua şcolară naţională, furnizorii de servicii de orientare sau consiliere şcolară, partenerii sociali din învăţământul preuniversitar, instituţiile de cult şi asociaţiile religioase, instituţiile guvernamentale cu atribuţii în domeniul incluziunii sociale, dar şi organizaţiile neguvernamentale.

Proiectele vor putea fi depuse până la data de 25 mai 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb