Finanţări pentru IMM-uri şi start-up-uri garantate de FNGCIMM, prin Credit Agricole Bank România

Diana Mihu
Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2016

Întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, pot accesa finanţări prin intermediul Credit Agricole Bank România, garantate în proporţie de până la 80% de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei financiare nebancară, remis redacţiei.

Semnarea actului adiţional la Convenţia Cadru Plafon de garantare între FNGCIMM SA-IFN şi Credit Agricole Bank România SA marchează încă o etapă în procesul de susţinere a accesului la creditare pentru IMM-uri, atât pentru capital de lucru, cât şi pentru investiţii, conform sursei citate.

Parteneriatul între cele două instituţii financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanţiilor de tip plafon.

Conform Fondului, în urma acestui acord, întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile care se încadrează în criteriile de eligibilitate, vor putea urma o procedură simplă şi rapidă pentru accesarea unei finanţări prin Credit Agricole Bank România, finanţare ce poate fi garantată în proporţie de până la 80% de către FNGCIMM.

Valoarea maximă a unei garanţii de tip plafon acordată unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro, iar perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România şi acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice.

"Transparenţa procesului de obţinere a garanţiei de tip plafon de la FNGCIMM, prin consultarea statusului direct pe site-ul www.fngcimm.ro, urmăreşte tendinţa actuală de digitalizare şi simplificare a interacţiunii dintre instituţie şi beneficiari. Modificarea cadrului convenţional vine să răspundă nevoii de reglementare unitară a raporturilor FNGCIMM SA-IFN cu băncile partenere, ceea ce va conduce la recâştigarea încrederii în instrumentele de garantare, va relansa activitatea de garantare într-un ritm susţinut şi va stimula creditarea pe segmentul IMM, atât de necesară pentru mediul de afaceri din România", precizează sursa citată.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Instituţia instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA-IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb