Finanţe: Răspunsul ar putea ajunge la Preşedinţie la începutul săptămânii viitoare

N.I
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2007

Ministerul Economiei şi Finanţelor a primit, ieri, scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la sursele de finanţare a pensiilor şi estimează că răspunsul va fi transmis la începutul săptămânii viitoare, întrucât elaborarea acestuia necesită o sinteză a mai multor date.

"Cerinţele din scrisoarea prezidenţială sunt foarte punctuale şi, din acest motiv, experţii ministerului trebuie să strângă datele şi să le coroboreze, lucru care ia destul timp. Nu există specificat un termen pentru răspuns, dar vom încerca să îl finalizăm cât mai repede, probabil, luni sau marţi va fi trimis", au adeclarat, pentru NewsIn, oficiali din Finanţe.

Ministrul Finanţelor Publice, Varujan Vosganian, şi ministrul Muncii, Paul Păcuraru, au primit sarcina, din partea premierului, să analizeze conţinutul scrisorii preşedintelui şi să dea un răspuns.

Preşedintele a anunţat, imediat după ce Parlamentul a votat legea modificată a pensiilor, că va cere Guvernului să precizeze sursele de finanţare a majorării pensiilor, avertizând chiar că ar putea să nu promulge legea, din acest motiv. Băsescu a susţinut că prin poziţia sa vrea să se convingă că legea nu este o păcăleală şi că va fi pusă în aplicare.

Legea a ajuns la Preşedinţie, spre promulgare, pe 6 iulie şi se află în analiza Departamentului legislativ. Potrivit Constituţiei, preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru a lua o decizie în privinţa legii, timp în care o poate trimite fie spre reexaminare Parlamentului, fie judecătorilor Curţii Constituţionale în baza unei sesizări privind neconstituţionalitatea.

Potrivit legii modificate a pensiilor, valoarea punctului de pensie va creşte, în 2008, de la 31% din salariul mediu brut la 37,5%. Efortul financiar pentru susţinerea acestei măsuri a fost estimat de ministrul finanţelor la peste două miliarde euro. Sursele de finanţare a majorării pensiilor provin din creşterea nominală a PIB de 10% (1,2 miliarde euro), a numărului de salariaţi cu 2% (180 milioane euro), măsuri legis­lative de lărgirea a bazei de impunere pentru contribuţiile de pensii (300 milioane euro) şi transferuri de la bugetul de stat (500 milioane euro).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb