Firmele din Grupul "Paneuro" au scăpat de executarea silită

DARIUS PORUMBOIU
Ziarul BURSA #Companii / 23 ianuarie 2004

Două companii din grup - "Paneuro Trading" şi "Paneuro Company" - şi-au eşalonat datoriile către stat

Programul de restructurare al firmelor din grup prevede reducerea cheltuielilor cu personalul şi vînzarea de spaţii comerciale

Două societăţi importante din cadrul Grupului "Paneuro"- lider pe piaţa autohtonă a pieselor auto (şi nu numai) - au scăpat de procedura de executare silită după ce au ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor pentru eşalonarea datoriilor către stat. Cele două companii, "Paneuro Trading" şi "Paneuro Company", figurează la Ministerul Finanţelor cu datorii de 52,3 de miliarde de lei şi, respectiv, 8,9 miliarde de lei. Solicitată de ziarul "Bursa" să comenteze zvonurile apărute, în ultima perioadă, cum că mai multe societăţi din grup ar avea probleme cu plata datoriilor, con-ducerea Grupului "Paneuro" ne-a precizat: "Aceste afirmaţii aparţin unor persoane rău intenţionate. Într-adevăr există societăţi în cadrul grupului cu datorii, dar care au eşalonări de rambursare convenite în bază legală cu Ministerul Finanţelor". Ministerul Finanţelor ne-a confirmat că, la sfîrşitul anului trecut, au fost acordate eşa-lonări la plată celor două firme, astfel că s-a stopat procedura de executare silită. Conducerea "Paneuro" spune că grupul se află, în prezent, în proces de restructurare a activităţii, prin valorificarea unor active care nu sînt necesare activităţii de bază şi care nu aduc venituri.

O altă măsură din programul de restructurare prevede, protrivit conducerii societăţii, reducerea cheltuielilor de personal. Potrivit zvonurilor din piaţa pieselor auto, societatea ar fi început să îşi vîndă din spaţiile comerciale ca să îşi acopere un credit de mai multe milioane de dolari luat de patru societăţi de la o importantă bancă din sistem şi garantat cu activele societăţii "Romcab", o altă companie din cadrul grupului. Conducerea "Paneuro" spune că şi vînzarea spaţiilor comerciale face parte din programul de restructurare al societăţii: "Nu considerăm că este nimic rău în a avea credit la bancă, iar realaţiile noastre cu banca respectivă sînt excelente". Prima companie "Paneuro" a fost înfiinţată în 1991 de către familia Zoltan şi Gabriela Prosszer. Grupul s-a extins puternic din 1998, cînd a cumpărat d ela fostul FPS societatea ROMCAB. În prezent, Grupul "Paneuro" este lider autohton pe piaţa pieselor de schimb, distribuirii de utilaje şi producerea de cablu.

Firmele din Grupul Paneuro

- Romcab SA

- Paneuro Trading

- Paneuro Company

- Paneuro International

- Paneuro Leasing

- Paneuro Consumabile Generale

- ATU SRL

- ITEM SRL

- Paneuro Aplicaţii Indigene

- Paneuro Aplicaţii Tradiţionale

- Paneuro Moto

- Paneuro Camioane

- Paneuro Logistics

- Marcom-Hobi

- Paneuro-Security

- Eurocar Service

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb