FLORIN CÎŢU: Educaţia sexuală va fi introdusă în şcoală de anul viitor, părinţii îşi vor putea retrage copiii, ca la religie

G.B
Miscellanea / 23 iunie 2021

Educaţia sexuală va fi introdusă în şcoală de anul viitor, părinţii îşi vor putea retrage copiii, ca la religie

Premierul Florin Cîţu spune că educaţia sexuală va fi introdusă în şcoală într-un curs de "educaţie pentru viaţă", începând de anul viitor, şi că părinţii care nu sunt de acord îşi vor putea retrage copiii, la fel cum se întâmplă în cazul orelor de religie, potrivit Digi24.

"Decizia e luată", a spus premierul. Anunţul vine după ce Senatul a respins solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii şi a votat-o în forma veche, în care participarea copiilor la ore de educaţie sexuală este condiţionată de acordul scris al părintelui.

"Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot şi am luat decizia - şi o vom implementa, curricula ţine de Ministerul Educaţiei prin legea educaţiei - va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educaţie pentru viaţă. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinţii care doresc să îşi retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcţiona. Ministrul Educaţiei cred că o va anunţa zilele următoare, deczia este luată", a spus Cîţu la TVR 1.

Întrebat dacă nu mai speră că votul de la Camera Deputaţilor va fi diferit, premierul a răspuns: "Nu. Ministrul Educaţiei a găsit soluţia şi o vom prelua noi la Guvern".

"Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparenţă şi le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluţia a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educaţiei, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor şi va introduce această oră", a mai spus Cîţu.

"Aş fi votat altfel", a adăugat el.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus astăzi că e nevoie de educaţie sexuală în şcoli, "pentru că nivelul de informare pe acest subiect e foarte scăzut şi pentru că numărul mamelor tinere e foarte mare".

"Educaţia sexuală e foarte importantă şi trebuie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă, aceasta va fi propunerea ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elemente de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor celor pentru care părinţii nu sunt de acord. A acelaşi principiu aplicat la ora de religie", a spus Cîmpeanu.

El a reacţionat şi la un comunicat al Patriarhiei, care se pronunţă împotriva educaţiei sexuale predate la şcoală.

"Răspund ce am răspuns şi până acum. Educaţia sexuală e o componentă a educaţiei pentru viaţă. Poate fi făcută cu acordul părinţilor. Când nu sunt de acord, îşi pot retrage copilul. E vorba şi de sistemul de notare. Dacă ai posibilitatea să te retragi, ai statut diferit faţă de limba română, de unde nu te poţi retrage. De aceea trebuie abordare specifică şi care să ţină seama de mecanismele din educaţie", a spus el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un Parlament de satanisiti produce legi sataniste. Absolut normal!

    Sa faceti totusi si niste ferme de produs copii ca daca invata toti sa intre pe usa din spate nu mai face nimeni copii, si stiti voi: ioc pensii, cine mai are grija de batrani, alea alea. Minunata lume noua in toata splendoarea ei.

    Chiar si facand abstractie de Dumnezeu (ca sa nu ofensam pe satanisti) cu siguranta natura se va autoregla si va elimina aceste erori. 

    1. În acest film coproducție Romano Germana Catu joaca rolul lui JOSEPH GOEBBELS, iar FIUHRERUL este jucat DE IOHANNIS. Am văzut cum nemții ii susțin organizația LBGTB iar România prin educația Sexuala propusa de Catu, are rolul de a baga Marfa tânără pentru aceasta organizație pe modelul Culegatorilor de Sparanghel. Asa ca Ordonanță lui Catu V trece.!

    Deci Potaia asta ordinara nu repecta nici "separatia puterilor in stat", atunci cand afirma ca trece peste hotararea Parlamentului si va face el legea la Guvern dupa cum vrea, adica dupa cum ii cer stapanii lui interni si externi! Plutonul de executie te va paste Potaie turbata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb