FLORIN CÎŢU: "Nota de plată pentru creşterea cheltuielilor cu salariile o să fie la fel de mare ca cea plătită în 2008-2013"

S.A.
Macroeconomie / 10 ianuarie 2017

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Nimic nu este gratuit în această lume, totul având un cost (real sau de oportunitate), iar nota de plată pentru creşterea cheltuielilor cu salariile ca procent din PIB va fi la fel de mare ca cea plătită în perioada 2008-2013, consideră senatorul liberal Florin Cîţu.

Într-o postare pe blogul său, acesta afirmă: "Nu o să va placă asta, dar o meritaţi. Cereţi principii şi verticalitate doar de la politicienii care nu vă plac. Pentru favoriţi găsiţi numai scuze. Reacţia dumneavoastră, a multora, mult prea mulţi, la rectificarea bugetară din aceste zile este un exemplu perfect. Cheltuielile publice cu salariile ajung la 7,8% ca % din PIB. Dar pentru că sunt făcute de unii pe care îi simpatizaţi le găsiţi doar scuze. Sunt sigur că unii dintre dumneavoastră ziceaţi acelaşi lucru când creşteau cheltuielile cu salariile ca % din PIB în 2006-2008. Dar nu există nicio diferenţă aici. Încercaţi să spuneţi că există o diferenţă, cheltuielile făcute de ai noştri sunt mai bune. Bull shit. Vorbim de cost asupra societăţii ca % din PIB. Şi guvernarea Tăriceanu avea «argumente» pentru creşterea numărului angajaţilor la stat, experţi pentru atragerea de fonduri UE, aşa cum această guvernare «repară nedreptăţi din trecut»".

Economistul avertizează asupra faptului că mărirea cheltuielilor bugetare va fi decontată de un viitor uvern, care, cel mai probabil, va reduce nivelul salariilor.

Florin Cîţu subliniază: "Când se sparge petrecerea şi vă vine nota de plată şi un alt Guvern trebuie să taie din salarii să nu mai daţi vina pe politicieni. Este târziu atunci să veniţi şi să spuneţi: băi, Guvernul ăla din 2015-2016 dacă făcea aşa cum a promis reforma în administraţie şi mai scădea naiba numărul angajaţilor la stat că nu suntem Suedia şi nu creştea costurile cu salariile ca % din PIB astăzi nu eram nevoiţi să tăiem salarii în perioada de criză şi să ne împrumutăm ca idioţii.(...) Nimic nu este gratuit pe lumea asta şi nota de plată pentru creşterea cheltuielilor cu salariile ca % din PIB o să fie la fel de mare (o doză de optimism nu strică) ca cea plătită în perioada 2008-2013".

Senatorul mai spune că trebuie să încetăm să-i învinovăţim pe oamenii politici: "Nu mai daţi vina pe politicieni. Ei fac singurul lucru pe care ştiu să-l facă - să supravieţuiască. Şi da, includ Guvernul actual la politicieni".

"Politicienii pot să facă tâmpenii pentru că mereu găsesc masă credulă care să-i asculte şi să le accepte «argumentele»", concluzionează Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Una dintre functiile cursului flexibil ar rezolva problema salariilor majorate excesiv.

    Ceea ce s-a intamplat in 2010 in Romania are legatura cu mafia de partid care a deturnat fonduri de la salarii catre asa-zise investitii.

    Conform marotelor lui Citu salariile nu pot fi majorate. 

    In final majorarile de venituri se exprima prin consum mai mare care se alimenteaza majoritar din importuri.

    Romania a realizat deja in 2016 un deficit al balantei comerciale de cca 11mld euro. Probabil ca si balanta de plati va fi pe minus. Pentru echilibrare raman creditele externe , rezerva BNR sau sfantul mecanusm al inflatiei. Tarile foste

    socialiste din Europa Centrala au toate balante comerciale active. 

    1. Asta se rezolva tot prin intermediul cursului de schimb flexibil. Austeritatea si curs fix inseamna distrugerea economiei reale din Romania, consum pe datorie si export de profit pentru multinationale. In final, faliment curat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb