FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială urmează să vină, miercuri, la Bucureşti

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2011

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv, de 1,4 miliarde euro, de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro, de la Banca Mondială.

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv, de 1,4 miliarde euro, de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro, de la Banca Mondială.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Comisiei Europene (CE) şi a Băncii Mondiale (BM) urmează să vină, miercuri, la Bucureşti, pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.

Scopul vizitei este de analizare a modului în care ţara noastră a îndeplinit reformele în prima jumătate a acestui an.

Reprezentanţii instituţiilor internaţionale urmează să se întâlnească cu membri ai Guvernului, ai Băncii Naţionale, ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri şi societăţii civile.

Consiliul Director al FMI a aprobat, la sfârşitul lunii iunie, prima evaluare a noului acord de tip preventiv şi a pus la dispoziţia ţării noastre a doua tranşă, de 481 de milioane de euro.

Oficialii de la noi au decis, în luna martie, să prelungească înţelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de eruo), respectiv 300% din cota pe care o are ţara noastră la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv, de 1,4 miliarde euro, de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro, de la Banca Mondială.

Vizita misiunii comune a FMI, CE şi BM urmează să se încheie pe 1 august, dată la care vor fi prezentate concluziile într-o conferinţă de presă.

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an în prima jumătate a lunii august, după negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tip preventiv, când vor fi cunoscute exact şi datele financiare ale primului semestru, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Acestea au declarat: "Redistribuirea fondurilor către ministere se va baza atât pe necesităţile de cheltuieli, dar şi pe execuţia din primul semestru a investiţiilor. Banii alocaţi în primă fază unor proiecte în prezent mult întârziate pot fi redirecţionaţi către alte proiecte cu şanse mai mari de realizare, iar ministerele care nu au putut efectua investiţii vor pierde banii".

Guvernul doreşte ca, prin rectificarea bugetară, să concentreze alocaţiile asupra proiectelor finanţate din fonduri europene, dar operaţiunea va depinde de concluzia discuţiilor cu FMI, au adăugat sursele citate.

La încheierea acordului stand-by de tip preventiv, Executivul a primit acordul FMI să aloce, în primul semestru, în anvelopa bugetară, resurse mai mari pentru investiţii în proiecte ale Uniunii Europene şi să suplimenteze aceste fonduri de la jumătatea anului, dacă absorbţia fondurilor europene este îmbunătăţită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb