FMI îşi va desemna viitorul director general până la "începutul lunii martie"

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 21 ianuarie 2016

Actualizare 15:55 Marea Britanie o va nominaliza pe Lagarde pentru al doilea mandat la conducerea FMI

Ministrul britanic de Finanţe George Osborne a declarat astăzi că o va nominaliza pe Christine Lagarde pentru un al doilea mandat în funcţia de director general al FMI, aceasta fiind susţinută şi de alte state europene, informează Reuters.

"Într-o perioadă în care lumea se confruntă cu un cocktail periculos de riscuri, cred că Christine are viziunea, energia şi discernământul de a ajuta la dirijarea economiei mondiale în anii care vor veni", afirmă Osborne într-un comunicat.

Lagarde nu are contracandidaţi evidenţi şi a anunţat deja că este interesată de un nou mandat.

Luna trecută, un tribunal francez a decis ca aceasta să fie judecată pentru rolul avut în plata de către statul francez a unor despăgubiri în valoare de circa 400 de milioane de euro omului de afaceri Bernard Tapie.

Acuzată de neglijenţă în afacerea Tapie, în perioada în care ocupa funcţia de ministru de Finanţe, Lagarde a spus că va contesta decizia tribunalului.

Osborne a nominalizat-o pe Lagarde şi pentru primul mandat al acesteia, în 2011.

La un briefing de presă la Davos, premierul francez Manuel Valls a dat şi el un mesaj în favoarea lui Lagarde, după ce a fost întrebat dacă Franţa susţine confirmarea ei în funcţie.

"Autrorităţile franceze o susţin pe Christine Lagarde", a spus Valls, adăugând că Ministerul de Finanţe va face un anunţ vineri.

O sursă oficială din Ministerul spaniol al Economiei a spus că Spania o va susţine pe Lagarde.

(S.A.)

---------

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat astăzi că procedurile pentru desemnarea unui nou director general vor avea loc "până la începutul lunii martie", informează un comunicat remis redacţiei.

Decanul Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Aleksei Mozhin , a declarat: "Sunt foarte încântat să anunţ că Comitetul executiv a adoptat un proces de selecţie a directorului general bazat de merit, deschis, transparent, similar, de altfel, cu cel utilizat în runda anterioară ".

"Persoanele fizice pot fi nominalizate de un guvernator de fonduri sau de un director executiv. Aşa cum am facut în 2011, ne propunem să ajungem la o decizie prin consens".

Mandatul actalului director general, Christine Lagarde, expiră la data de 5 iulie 2016. "Consiliul intenţionează să finalizeze procesul de selecţie până la începutul lunii martie", a spus Mozhin .

Candidaturile urmează să fie depuse de joi până pe 10 februarie, iar Consiliul de Administraţie al Fondului, care reprezintă cele 188 de state membre, speră să facă alegerea finală "până pe 3 martie" pe baza "consensului", a menţionat instituţia într-un comunicat.

Numită în iulie 2011 la conducerea Fondului pentru un mandat de cinci ani, Christine Lagarde a spus în mai multe rânduri că este "deschisă" la ideea de a candida din nou.

"Sunt pregătită să servesc", a afirmat în octombrie directorul general care i-a urmat în funcţie lui Dominique Strauss-Kahn, implicat într-un scandal sexual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb