FMI ne evaluează performanţele economice pe 28 iunie

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 23 iunie 2010

Tony Lybek

Tony Lybek

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) se va întruni pe 28 iunie să evalueze performanţele economice ale ţării noastre, conform raportului întocmit de misiunea de evaluare a FMI, care s-a aflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 10 mai, se arată în programul Board-ului FMI.

Contactat de ziarul BURSA, Tony Lybek, reprezentantul FMI în Româ-nia, nu a dorit să comenteze dacă vom primi împrumutul sau nu, precizând că va face declaraţii după întâlnirea Board-ului FMI.

Şansele României să primească cea de-a cincea tranşă a împrumutului de la FMI sunt foarte mari, conform declaraţiilor reprezentanţiilor Ministerului de Finanţe şi al reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"În cazul în care promisiunile Guvernului vor fi îndeplinite, şansele ca România să primească aprobarea de la Boardul FMI pentru eliberarea celei de-a cincea tranşe sunt foarte mari. Din discuţiile informale pe care le-am avut la Washington, dacă autorităţile române şi-au îndeplinit toate obligaţiile, Boardul va lua în discuţie eliberarea tranşei şi sunt şanse foarte mari ca tranşa să ne fie acordată", a declarat Mihai Tănăsescu.

Autorităţile locale au făcut eforturi considerabile să înduplece reprezentanţii FMI să ne acorde cea de-a cincea tranşă din împrumut. Printre măsurile principale pe care Guvernul a hotărât să le adopte se numără reducerea cheltuielilor cu salariile în sectorul public cu 25% şi a pensiilor şi ajutoarelor sociale cu 15%.

Astfel, dacă la sfârşitul lunii iunie, ţara noastră va beneficia de tranşa a cincea a împrumutului de la FMI, în valoare de 850 de milioane de euro, banii vor merge direct la BNR, în timp ce tranşa de la UE, care va veni mai târziu, va intra în bugetul Ministerului Finanţelor.

Până în prezent, ţara noastră a primit aproape 9,3 miliarde euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb