FMI recomandă BCE să menţină stimulentele

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să menţină o politică monetară relaxantă pentru o perioadă îndelungată, deoarece inflaţia va rămâne sub ţintă, a apreciat, ieri, Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters, confrom Agerpres.

În raportul său anual cu privire la zona euro, FMI estimează că inflaţia în zona euro va ajunge la 1,6% în acest an, urmând să încetinească la 1,5% în 2018, sub ţinta de 2% avută în vedere de BCE. Conform acestor estimări, FMI pare mai optimist, chiar decât BCE, care în ultimele sale prognoze miza pe o inflaţie de 1,5% în acest an şi 1,3% în 2018.

"Costurile unei lungi perioade de ratare a ţintei de inflaţie continuă să le depăşească pe cele ale unei depăşiri temporare. În consecinţă, solicitările vizând încheierea politicii monetare relaxante sunt premature", a apreciat FMI.

Pentru a ajuta la revenirea inflaţiei, FMI recomandă Germaniei şi altor ţări din zona euro care înregistrează o creştere economică solidă să ia măsuri spre o creştere robustă a salariilor şi preţurilor. În plus, Germania, cea mai mare economie din zona euro, ar trebui să majoreze investiţiile publice, o măsură care ar stimula creşterea şi reformele structurale în ţările mai slabe din zona euro, precum Italia.

Anterior, FMI şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru zona euro la 1,9% în acest an şi la 1,7% pentru 2018. În pofida îmbunătăţirii estimărilor, FMI avertizează că zona euro se confruntă în continuare cu vulnerabilităţi, în special în sectorul bancar. În acest sens, Fondul a cerut urgentarea procedurilor pentru scoaterea creditelor neperformante din bilanţurile băncilor. De asemenea, FMI a recomandat stabilirea unor ţinte ambiţioase de reducere a creditelor neperformante şi o abordare fermă cu privire la închiderea băncilor cu probleme. Tot pentru a consolida sectorul bancar din zona euro şi stabilitatea sa financiară, FMI a recomandat înfiinţarea unei scheme comune de garantare a depozitelor la nivelul UE şi înfiinţarea unei capacităţi fiscale la nivelul blocului, care ar ajuta la contracararea viitoarelor şocuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb