Fondatorul Zara a cumpărat 5% din Enagas

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 decembrie 2019

Fondatorul Zara a cumpărat 5% din Enagas

Amancio Ortega, fondatorul Inditex SA - compania care deţine lanţul de magazine Zara - a preluat o participaţie de 5% (13,09 milioane de acţiuni noi) din compania spaniolă de energie Enagas SA, care deţine şi operează reţeaua de distribuţie a gazelor din Spania, conform Reuters.

Miliardarul spaniol a preluat cota din Enagas prin vehiculul său investiţional Pontegadea, care a luat parte la un proces de majorare a capitalului Enagas, cumpărând acţiuni de 282 de milioane de euro (311 milioane de dolari), potrivit calculelor Reuters.

Enagas a apelat la o majorare de capital după ce operatorul american de gazoducte Tallgrass Energy LP a acceptat o ofertă de 6,3 miliarde de dolari de la un consorţiu în care grupul spaniol este parte.

Pontegadea are în proprietate 50,01% din Inditex, dar şi investiţii de miliade de euro în imobiliare. Pontegadea a cumpărat active de infrastructură în trecut, inclusiv o deţinere de 10% la Telxius, societate care are în proprietate turnuri de telecomunicaţii.

Recent, divizia de investiţii a Ortega a cumpărat The Post Building din Londra, care găzduieşte sediul companiei britanice de consultanţă McKinsey. Tranzacţia a avut un preţ de 600 de milioane de lire sterline (770 de milioane de dolari).

Amintim că, luna aceasta, Inditex - cel mai mare distribuitor mondial de îmbrăcăminte - a raportat creşterea cu 12% a profitului său net în primele nouă luni din 2019, în ritm anual, la 2,7 miliarde de euro.

Compania, care deţine brandurile Zara, Massimo Dutti şi Pull & Bear, a realizat vânzări nete de 19,8 miliarde de euro, mai mari cu 7,5% faţă de anul anterior.

La finele lunii octombrie, grupul avea 7.486 de magazine în lume, cu 66% mai multe decât la sfârşitul lunii iunie. Cele mai mari magazine din acest lanţ se află în Dubai (de 5.000 de metri pătraţi) şi Barcelona (4.000 de metri pătraţi), conform Financial Times.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb