Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, lansat

T.T.
Companii / 3 decembrie 2018

Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, lansat

IKEA România şi Fundaţia Comunitară Bucureşti lansează prima ediţie a Fondului IKEA pentru Egalitate de Gen, cu valoarea totală de 630.450 lei, potrivi unui comunicat al IKEA remis, astzi, Redacţiei noastre.

Fondul va susţine financiar, timp de trei ani, proiecte, din Bucureşti şi Ilfov, care stimulează independenţa economică a femeilor aflate în situaţii de vulnerabilitate şi promovează parteneriatul de gen. Propunerile de proiect pot fi trimise până pe 21 ianuarie 2019, pe platforma programului.

Conform celui mai recent Indice al Egalităţii de Gen, ţara noastră se află pe locul 25 din 28, în cadrul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte egalitatea de gen. Indicele analizează situaţia femeilor şi bărbaţilor în ceea ce priveşte piaţa muncii, resursele financiare, nivelul de educaţie, sănătate, cum este folosit timpul, puterea de decizie.

Pot aplica organizaţii non-guvernamentale, neafiliate politic, echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de iniţiativă fără personalitate juridică, sau întreprinderi sociale care vor desfăşura activităţile propuse în Municipiul Bucureşti sau judeţul Ilfov.

"IKEA România susţine efortul de a construi o lume incluzivă şi egală. Suntem o companie cu valori umaniste şi credem că egalitatea de gen este importantă pentru toţi angajaţii şi clienţii noştri. Credem că atunci când oamenii au aceleaşi oportunităţi de dezvoltare, indiferent de gen sau condiţie socială, toată lumea are de câştigat", a declarat Ioana Ştefan, Diversity and Inclusion Ambassador, IKEA România.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este partenerul IKEA România în lansarea Fondului IKEA pentru Egalitate de Gen şi în gestionarea procesului de selecţie a proiectelor candidate.

"Începi să ai comunităţi puternice atunci când "acasă' este bine. Iar acest lucru nu este posibil fără egalitatea de gen - o vulnerabilitate majoră în România. Ne dorim ca proiectele pe care le selectăm să schimbe vieţi, dar mai ales să devină o inspiraţie pentru ca şi alţii să se implice în acest domeniu", a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb