Fondul "Innova Capital" a preluat doi procesatori de carduri

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2011

Innova Capital, unul dintre principalele fonduri de private equity din Europa Centrală, a achiziţionat 96% din acţiunile "Provus Services Provider" (Provus) şi ale subsidiarei sale deţinute integral RomCard ("RomCard") de la Turkven Private Equity şi un consorţiu de investitori turci, potrivit unui comunicat de presă.

Achiziţia creează condiţiile pentru accelerarea dezvoltării locale şi regionale a celor două companii şi reafirmă interesul pe termen lung al Innova Capital pentru România, tranzacţia fiind a treia investiţie directă locală a fondului, se mai arată în comunicatul de presă.

Izzet Cem Yenigul (acţionar minoritar şi membru al Supervisory Board al celor două companii) a declarat: "Provus şi RomCard sunt jucători majori în furnizarea de servicii externalizate şi e-commerce pentru bănci şi companii. Privim cu satisfacţie interesul Innova pentru achiziţionarea celor două companii şi avem toată încrederea că noul proprietar va asigura un impuls pentru continuarea dezvoltării Provus şi RomCard".

Krzysztof Kulig, Partener Innova Capital şi Preşedinte al Provus Supervisory Board, spune că a avut numeroase argumente pentru a investi în Provus: "Decizia Innova s-a bazat pe încrederea în oportunităţile oferite de piaţa locală de procesare, pe calitatea platformelor şi a echipelor de management, pe portofoliul de clienţi extrem de valoros al celor două companii, precum şi pe experienţa noastră solidă în administrarea investiţilor din această industrie specifică, în special a Euronet şi Polcard".

Provus şi RomCard sunt cei mai importanţi furnizori de servicii de emitere şi personalizare a cardurilor, de operaţiuni şi procesări de tranzacţii la terminale ATM şi POS, precum şi de servicii de switching şi e-commerce, activând pe piaţă de mai mult de zece ani.

Provus, înfiinţată în 2001, deţine toate certificările necesare de la organizaţiile internaţionale MasterCard şi Visa, oferind o plajă completă de servicii de procesare a cardurilor, atât pentru emitere, cât şi pentru acceptare. De asemenea, compania furnizează servicii de personalizare a cardurilor şi aplicaţii de Loyalty. Provus adminis-trea-ză peste 1500 de unităţi ATM, 4500 de terminale POS, 3 milioane de carduri şi peste 3,5 milioane de tranzacţii pe lună.

RomCard este primul centru de procesare a cardurilor din România. Înfiinţată în 1994, compania a continuat să se axeze pe procesarea tranzacţiilor şi şi-a extins activitatea în servicii e-commerce, fiind în prezent singura platformă 3D Secure certificată de către Visa şi MasterCard din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb