În urma implementării proiectului "Tineri pentru democraţie", prin implicarea a peste 100 de ONG-uri de tineret, s-a reuşit constituirea fondului destinat activităţilor de tineret şi creşterea acestuia la valoarea totală a majorării în toate judeţele monitorizate fiind de 3,464,000 lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Centrul pentru Politici Educaţionale (CPEdu) în parteneriat cu Consiliul Tineretului din România (CTR) şi Societatea Academică din România (SAR) a organizat o dezbatere privind fondurile publice alocate pentru activităţi de tineret, dezbatere găzduită de Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti. Discuţiile au vizat atât alocările pentru tineri realizate conform legii Tinerilor, pentru anul 2016, cât şi alte tipuri de finanţare publică accesibile tinerilor.
Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România, a precizat faptul că, la nivelul Municipiului Bucureşti, nu există însă o metodologie clară şi criterii de alocare pentru alegerea partenerilor şi activităţile sprijinite în sectorul de tineret, ceea ce contravine principiului transparenţei şi accentuează nevoia de constituirea fondurilor pentru tineri în baza legii Tinerilor. De asemenea, Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, a atras la rândul său atenţia asupra faptului că nu există un studiu de impact real al finanţărilor primăriei Municipiului Bucureşti şi nici o abordare strategică generală.
Proiectul a demonstrat faptul că implicarea tinerilor are un impact puternic însă este nevoie de o asumare a principiilor de bună guvernare la nivelul autorităţilor publice locale, care să vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor. Acesta este finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România, se mai precizează în comunicat.