"Ford" mută producţia unui model din Europa în SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 octombrie 2009

"Ford" intenţionează să revină la profit până în anul 2011.

"Ford" intenţionează să revină la profit până în anul 2011.

Constructorul auto american "Ford Motor" Co. mută producţia unui SUV mic din Europa în SUA, ca să beneficieze de costurile mai reduse cu munca şi de deprecierea dolarului, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină. Potrivit acestora, în octombrie 2011, "Ford" va muta producţia modelului Kuga la uzina din Louisville, Kentucky, de la fabrica din Saarlouis, Germania. Astfel, se pare că până la 80.000 de autoturisme vor fi exportate anual în Europa.

"Nu suntem pregătiţi să anunţăm care model va fi produs în Louisville", a declarat Mark Truby, purtător de cuvânt al "Ford", companie cu sediul în Dearborn, Michigan.

Analiştii cred că decizia privind mutarea producţiei ar fi una potrivită, întrucât Europa nu este "un loc ieftin" pentru construcţia de autoturisme.

"Ford", companie care intenţionează să revină la profit până în 2011, solicită sindicatului United Auto Workers (UAW) să aprobe noi concesii anul acesta, în vederea reducerii costurilor cu munca. Societatea se confruntă cu opoziţia sindicaliştilor în acest sens, dar, ca să obţină aprobarea, conducerea a promis să creeze noi locuri de muncă în zece uzine din SUA.

La fabrica de asamblare din Louisville, care produce în prezent SUV-ul Explorer, "se va fabrica un model cu un volum important de exporturi", susţin reprezentanţii UAW.

Rocky Comito, preşedintele UAW Louisville, a afirmat: "Ni s-a spus că vom primi producţia unui autoturism eficient în privinţa combustibilului, fabricat pe platforma C". Acesta a precizat că nu ştie despre care model este vorba.

În 2008, compania americană anunţa că, începând cu anul 2011, fabrica din Louisville va fi transformată dintr-un loc de construcţie a modelelor SUV într-unul de construcţie a vehiculelor mici.

Unii dintre angajaţii "Ford" vor începe să voteze la data de 28 octombrie în privinţa modificărilor contractului de muncă, ce includ îngheţarea vreme de şase ani a salariilor pentru noii angajaţi şi interdicţia declanşării de mişcări greviste pentru salarii şi beneficii, până în 2015. Votul se va finaliza la data de 30 octombrie.

La complexul de producţie din Dearborn, votul a început vineri şi se va finaliza tot în 30 octombrie. Lucrătorii sunt reticienţi în ce priveşte concesiile, după ce, în luna martie, au acceptat, printre altele, să renunţe la bonusurile anuale.

"Ford Motor" a înregistrat vânzări record în China, în trimestrul al treilea, datorită pachetelor de stimulente guvernamentale. Livrările companiei au sporit cu 79% faţă de anul anterior, la 119.338 de vehicule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb