"Ford" şi-a lansat producţia la noua fabrică din China

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2007

"Ford" şi-a lansat producţia la noua fabrică din China

Constructorul auto american "Ford Motor" Co., numărul trei mondial în domeniu, şi-a lansat, ieri, producţia la cea de-a doua sa uzină din China, urmând să asambleze aici automobile mici, sub mărcile Ford şi Mazda, care vor fi vândute pe piaţa locală. Uzina a necesitat o investiţie de 510 milioane de dolari (361 milioane de euro), se află în proprietatea "Changan Ford Mazda Automobile" (CFMA) şi este amplasată în apropiere de oraşul Nanjing, din estul Chinei. Fabrica va avea o capacitate iniţială de producţie de 160.000 de autovehicule pe an.

"Changan Ford Mazda Automobile" este o societate mixtă din care "Ford" controlează 35%, partenerul chinez "Changan Automotive Group" deţine 50%, iar constructorul auto japonez "Mazda Motor" Corp., companie afiliată grupului "Ford", are în proprietate restul de 15%. CFMA operează deja o uzină de asamblare la Chongqing, în sud-vestul Chinei, cu o capacitate anuală de producţie de 250.000 de unităţi. Această uzină produce modelele Ford Focus, Ford Mondeo, Ford S-MAX, Volvo S40 şi Mazda3. Cele două unităţi "Ford" din China au, împreună, o capacitate de 410.000 de vehicule anual.

"Această facilitate modernă de producţie ne va spori în mod semnificativ capacităţile din China, ceea ce ne va permite să ne extindem rapid cota de piaţă", a declarat preşedintele - director general de la "Ford", Alan Mulally. Noua uzină de la Nanjing poa­te asambla opt modele diferite de automobile.

China este a doua piaţă auto din lume, după SUA, şi are cel mai ridicat ritm de creştere din întreaga lume. Marii constructori auto au investit multe miliarde de dolari în această ţară, urmărind să cucerească o cotă cât mai mare din piaţa chineză. În primele opt luni ale acestui an, vânzările "Ford" pe piaţa auto din China au crescut cu 29%, la 114.702 autovehicule. Pe lângă automobilele Ford şi Mazda, constructorul auto american vinde în China şi modelele Land Rover, Lincoln şi Volvo, pe care le importă.

Amintim că "Ford" a achiziţionat recent 72,4% din compania românească "Daewoo Automobile Craiova", la un preţ de 57 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb