Fortech Investments susţine start-up-urile, oferindu-le capital, parteneriate şi smart-money

S.B.
Companii / 17 august 2021

Fortech Investments susţine start-up-urile, oferindu-le capital, parteneriate şi smart-money

Fortech Investments este noul braţ de investiţii al Fortech, compania românească care de aproape 20 de ani oferă servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software. Noua ramură vrea să susţină start-up-urile aflate în orice stadiu de dezvoltare să-şi atingă obiectivele de business, sprijnindu-le în patru direcţii diferite: Venture Capital, Joint Venture, Mergers & Acquisitions şi Dezvoltare de produs şi business, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În ultimii ani, ecosistemul de start-up-uri din România a crescut enorm, devenind evident faptul că talentul şi cunoştinţele există peste tot, în special în afara marilor companii. De aceea, Fortech Investments vrea să le ofere fondatorilor resursele de care au nevoie pentru succesul afacerii lor, la timpul potrivit.

Fortech Investments nu oferă doar capital, precum majoritatea fondurilor de investiţii, ci şi opţiunea de dezvoltare de produs şi business pentru ideile cu potenţial sau cea de a deveni parteneri cu specialişti din diferite domenii care vor să înceapă un business.

"Start-up-urile şi antreprenorii au acum nevoi mult mai diverse. De aceea, activăm în patru direcţii diferite, în funcţie de gradul de implicare şi de maturitatea companiilor şi a antreprenorilor. Vrem să creăm produse la nivel intern, dar, totodată, şi să îi ajutăm pe alţii să-şi transforme viziunea în realitate, sub forma unor parteneriate de tip Joint Venture. Aici noi completăm lista de nevoi şi capabilităţi cu smart-money, specialişti sau consultanţă în diverse arii", declară Valentin Filip Managing Director Product Investments.

Opţiuni pentru start-up-uri în orice etapă de dezvoltare

Astfel, antreprenorii la început de drum, care au înfiinţat un start-up tech care a dat deja dovadă de tracţiune iniţială, pot accesa una dintre cele două runde de finanţare pe care Fortech Investments le oferă ꟷ Pre-Seed sau Seed. De asemenea, există şi posibilitatea de a face exit, intrând în familia Fortech, unde antreprenorii vor primi resursele şi spaţiul necesar pentru a-şi duce start-up-ul acolo unde îşi doresc.

"Pentru start-up-uri avem la dispoziţie două runde de finanţare ꟷ Pre-Seed sau Seed ꟷ sau le oferim opţiunea de exit şi îi primim în cadrul Fortech Group, unde vor putea să se concentreze, aşa cum trebuie, pe nevoile business-ului lor, fără a avea grija resurselor, a oamenilor sau a timpului limitat", continuă Valentin Filip.

Şi antreprenorii care cunosc deja bine industria în care lucrează şi nevoile pieţei pot să apeleze la Fortech Investments, pentru un parteneriat de tip Joint-Venture, unde timpul, cunoştinţele şi reţeaua lor profesională pot fi folosite eficient, în timp ce compania completează lista de capabilităţi cu capital, dezvoltare de software, recrutare sau marketing şi vânzări, în funcţie de nevoi.

"Dacă nu ai făcut încă pasul spre antreprenoriat, dar ai o idee în care crezi, Fortech Investments o poate valida şi, apoi, o putem transforma împreună într-un produs şi business de succes", îi îndeamnă Valentin Filip pe antreprenorii români care caută să îşi dezvolte start-up-urile.

Un exemplu de succes din piaţa românească

În ultimii cinci ani, Fortech a investit în 13 start-up-uri tech peste 4 milioane de euro, majoritatea din SUA. În ultimul an însă, s-a concentrat pe piaţa românească, ultima investiţie majoră fiind în start-up-ul de telemedicină Telios, cu o sumă de 400.000 de euro.

"Am abordat Fortech Investments odată cu preocuparea noastră de a transforma Telios Care dintr-un start-up mid-stage într-unul în expansiune. Am vrut să realizăm acest lucru dezvoltând procese şi scopuri operaţionale şi de marketing mult mai eficiente, care să cuprindă nu doar România, ci şi Europa de Est. Rezultatul a fost că cei de la Fortech Investments au adăugat mai multă profunzime nu doar produsului nostru, ci şi echipei noastre, furnizând expertiză şi abordând investiţia într-o manieră relaxată.

Am avut discuţii foarte deschise în timpul cărora am înţeles că procesele noastre de gândire sunt similare. Acest lucru ne-a ajutat să dezvoltăm o relaţie puternică şi, în cele din urmă, un parteneriat de succes", spune Philip Choban, CEO Telios Care.

În următorii 2-3 ani, Fortech Investments plănuieşte să investească capital în peste 15 start-up-uri tech şi să încheie cel puţin 3-4 parteneriate de tip Joint Venture, în special în domenii precum Sănătate, Finanţe, Educaţie, Transporturi sau Producţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o sa faceti rahatul praf. vorbe goale sa va bagati si voi in seama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb