Forţele ruseşti revendică câştiguri teritoriale de-a lungul liniei de front din Ucraina

D.T.
Internaţional / 13 februarie 2023

Forţele ruseşti revendică câştiguri teritoriale de-a lungul liniei de front din Ucraina

Un reprezentant al Moscovei a declarat astăzi că trupele ruse au avansat câţiva kilometri de-a lungul liniilor de front din Ucraina, în timp ce Kievul susţine că forţele sale au respins atacuri ruseşti în mai multe zone, relatează News.ro.

La aproape un an de la invazia rusă în Ucraina, o mare parte din lupte se desfăşoară în jurul oraşului Bahmut din estul ţării, aflat încă sub controlul ucrainenilor, după o bătălie care durează de luni de zile.

Astăzi, armata ucraineană a raportat bombardamente ruseşti intense de-a lungul întregii linii de front şi a declarat că 16 aşezări au fost bombardate în apropiere de Bahmut, adaugă sursa.

La Moscova, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele ruse au reuşit să avanseze 2 km spre vest în patru zile. Cu toate acestea, nu a precizat înspre ce parte a lungii linii de front, care cuprinde mai multe regiuni ucrainene din sud şi est, a avansat: "Militarii ruşi au spart rezistenţa inamicului şi au avansat mai mulţi kilometri în profunzimea apărarării sale eşalonate", a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.

La rândul său, armata ucraineană a precizat că, în ultimele 24 de ore, forţele sale au respins mai multe atacuri în apropiere de Bahmut, care se află în regiunea Doneţk, precum şi asalturi în regiunile Harkov, Luhansk şi Zaporojie.

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, a declarat ieri că forţa sa de mercenari a cucerit satul Krasna Hora, de la periferia nordică a Bahmutului. Wagner a condus timp de luni de zile asaltul asupra Bahmut, realizând câştiguri mici, dar constante, conform sursei.

Bahmut este un obiectiv major pentru Vladimir Putin, iar bombardamente ruseşti care se desfăşoară de luni de zile au lăsat o mare parte din oraş în ruine. Regiunea Doneţk, deja anexată ilegal de Moscova, este doar parţial controlată de Rusia, care vrea să o ocupe în totalitate.

Cu toate acestea, niciuna dintre părţi nu a obţinut un câştig decisiv de săptămâni întregi. Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujni, a declarat sâmbătă că trupele ucrainene şi-au menţinut apărarea de-a lungul liniei frontului din Doneţk şi că în unele zone au reuşit chiar să recupereze poziţii pierdute anterior.

În condiţiile în care Ucraina are nevoie disperată de mai multe arme şi muniţii pentru a schimba cursul războiului, miniştrii apărării din mai multe ţări NATO aliate Kievului urmează să se întâlnească marţi la Bruxelles pentru a discuta despre un posibil ajutor militar suplimentar, continua sursa. Sunt tot mai multe semnale că Rusia plănuieşte o nouă ofensivă majoră. Ucraina spune că are nevoie de avioane de luptă şi de rachete cu rază lungă de acţiune pentru a contracara atacul Moscovei şi pentru a recuceri teritoriul pierdut.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. BRAVO, Z ARMATA FEDERAȚIEI RUSE !

    1. Ucrainieii îi lasă pe șoareci să înainteze 1 km, apoi îi împinge 1 km, și de fiecare dată șoarecii sovietici trebuie să sape gropi noi. :)

      Îi ține fresh.  

      Doar ca soriceii ucrainieni sunt aproape incercuiti, iar cand vor fi 100%, ori se vor preda in corpore, ori vor sapa rusii gropile pt ei! Slava oricum!

      saptamana trecuta erau incercuiti, acum sunt aproape incercuiti

    din text = "În condiţiile în care Ucraina are nevoie disperată de mai multe arme şi muniţii pentru a schimba cursul războiului "

    a aparut disperarea ? si in presa ?  

    presa lauda victoriile ucrainei !

    chiar asa disperata a ajuns situatia ?  

    Ziua 354 de la declansarea invaziei mujice:-)..."totul merge conform planului", recolta record de floarea soarelui...150000 de mujici la hectar:-)

    1. Ucraina deja recruteaza femei,batrani si copi cu FORTA,

      degeaba dam arme,daca nu are cine lupta cu ele

      ai uitat de copi de pisici si caini maidanezi, si pe aia ii recruteaza cu forta

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb