Fortim Trusted Advisors: Bucureştiul atrage trei sferturi din cererea de pe piaţa de birouri, în primul trimestru al anului

S.B.
Companii #Construcţii / 30 mai 2023

Fortim Trusted Advisors: Bucureştiul atrage trei sferturi din cererea de pe piaţa de birouri, în primul trimestru al anului

Cea mai mare piaţă de birouri moderne a fost în Bucureşti, unde companiile au închiriat 75% din totalul spaţiilor de birouri tranzacţionate, în primul trimestru al anului, conform unui studiu realizat de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

Restul tranzacţiilor office s-au înregistrat în Timişoara, Iaşi şi Cluj Napoca.

În total, în România,75 de companii au închiriat suprafeţe ce însumează 42.906 mp de spaţii noi, din care 32.116 mp în Bucureşti, în primul trimestru din 2023.

Companiile au ales să îşi deschidă noi spaţii moderne de lucru doar în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca. Pe fondul unui volum în scădere al închirierilor de spaţii noi, cererea din Bucureşti a suferit o corecţie mai mare decât în celelalte oraşe universitare.

Ca tendinţă, se remarcă o scădere a ponderii Capitalei în totalul pieţei, de la 84% în T1 2022 la 75% în T1 2023.

"În cursul acestui an, procesul de desfăşurare a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară a birourilor din Bucureşti a debutat într-un ritm mai moderat; totuşi, ulterior, acesta a cunoscut o redresare semnificativă şi a dobândit o dinamică crescătoare. Scăderea livrărilor de clădiri noi a întârziat luarea unor decizii de închiriere, iar numărul mare de renegocieri a amânat de asemenea semnarea unor contracte. În trimestrele următoare volumul închirierilor de spaţii de birouri va creşte în Bucureşti. Apar tot mai multe spaţii de birouri amenajate, în care se pot face puţine intervenţii şi unde se pot muta imediat, ca urmare a relocărilor sau restrângerilor unor companii. Un sfat pentru potenţialii chiriaşi: aceste spaţii sunt cele mai rapide soluţii, iar proprietarii au şi o mai mare flexibilitate în stabilirea duratei contractelor", declară Nicolae Ciobanu Managing Partner - Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianţa BNP Paribas Real Estate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb