Fost conducător al spionajului chinez, condamnat la închisoare pe viaţă

D.V.
Internaţional / 27 decembrie 2018

Ma Jian (Sursa foto: Twitter)

Ma Jian (Sursa foto: Twitter)

Un fost oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete chineze, Ma Jian, a fost condamnat astăzi la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de fapte de corupţie şi de tranzacţii ilegale la bursă în baza unor informaţii privilegiate, a anunţat un tribunal din provincia Liaoning, relatează Reuters.

Ma Jian, un fost ministru adjunct al Securităţii Statului, este unul dintre oficialii de rangul cel mai înalt încarcerat de trei ani.

Fostul "ţar al securităţii interne" Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2015, tot într-un dosar de corupţie.

Puternicul Minister al Securităţii Statului spionează cetăţenii chinezi şi străini, atât în China, cât şi în străinătate. El este una dintre administraţiile cele mai opace din ţară - nu are site public şi nici purtător de cuvânt.

Într-un comunicat publicat pe site, tribunalul popular intermediar de la Dalian explică asprimea pedepsei prin mita "deosebit de enormă" luată de Ma Jian şi colaborarea sa "deosebit de gravă" cu societatea miliardarului Guo Wengui, care s-a exilat la New York.

Guo Wengui - cel mai căutat fugar de către China - s-a făcut cunoscut pe scena internaţională prin acuzaţii de corupţie pe care le-a formulat împotriva conducerii Partidului Comunist Chinez (PCC, unic).

Ma Jian, afirmă tribunalul, şi-a folosit funcţia pentru a ajuta întreprinderi controlate de Guo Wengu şi a recurs la ameninţări în vederea efectuării unor tranzacţii ilegale, de exemplu obligând persoane să transfere acţiuni împotriva voinţei lor.

Fostul ministru adjunct a primit bunuri imobiliare în valoare de peste 100 de milioane de yuani (aproximtiv 13 milioane de euro) în schimbul serviciilor sale şi a câştigat aproape cinci milioane de yuani jucând pe Bursă, pe baza unor informaţii privilegiate, precizează tribunalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb