Fost consilier APIA Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Andrei Stan
Anticorupţie / 22 august 2016

Fostul consilier superior cu atribuţii de control din cadrul A.P.I.A. Timiş - Centrul Local Recaş, Ioan Romînu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA.

În acelaşi dosar, a mai fost deferit justiţiei, în stare de libertate, şi Silviu Dorin Popescu, fost consilier debutant în cadrul A.P.I.A. - Centrul Judeţean Timiş - Centrul Local Recaş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada aprilie - iulie 2016, inculpatul Romînu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, cu ocazia controlului şi aprobării dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denunţător în cauză), cu titlu de mită, o sumă echivalentă cu jumătate din subvenţia cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 lei. Ulterior după mai multe «negocieri» cu denunţătorul, inculpatul s-a «mulţumit» cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anterior, în cursul lunii mai 2016, în sediul A.P.I.A. - Centrul Local Recaş, inculpatul Romînu Ioan a pretins şi primit cu titlu de mită de la acelaşi denunţător suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvenţiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme. Din suma respectivă, consilierul superior a reţinut suma de 100 lei, iar diferenţa de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului".

Procurorii mai susţin că, în data de 12 iulie anul acesta, în sediul aceleiaşi instituţii publice, Ioan Romînu a pretins şi primit de la acelaşi denunţător, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocând faptul că aceşti bani au fost solicitaţi de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenţia din campania pe anul 2015.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb