Fost medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

Andrei Stan
Anticorupţie / 16 noiembrie 2016

Fost medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor Anca Domnica Grigorescu a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (158 acte materiale), informează un comunicat al DNA.

În acelaşi dosar, a mai fost deferit justiţiei Johannes Ladislaus Pelle, fost asistent medical în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi dare de mită, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada 11 mai -11 iunie 2015, inculpata Grigorescu Anca Domnica, în calitate de medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, a primit în mod direct, repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical sume de bani care nu i se cuveneau, totalizând 27.036 lei. Banii respectivi au fost primiţi de inculpată în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu respectiv în legătură cu:

- emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate,

- efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă,

- prelungirea concediului medical peste 90 de zile.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit de la inculpata Grigorescu Anca Domnica mai multe sume de bani obţinute de aceasta din urmă în modalitatea de mai sus, aspect cunoscut de asistentul medical. Totodată, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a preluat de la pacienţi acte medicale şi sume de bani, pe care ulterior le-a remis inculpatei Grigorescu Anca Domnica".

Potrivit procurorilor, în acelaşi context, Johannes Ladislaus Pelle a primit în mod repetat, de la o parte din persoanele care s-au prezentat la cabinetul medical Anca Domnica Grigorescu, în scopul menţionat mai sus, sume de bani din a căror valoare s-a putut stabili în mod cert doar suma totală de 1.122 lei.

Anchetatorii mai susţin: "Aceşti bani au fost primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul medical, la completarea deciziilor medicale în conformitate cu criteriile de diagnostic clinic şi funcţional, la întocmirea şi evidenţa dosarelor existente etc. În datele de 12 mai 2015, 03 şi 11 iunie 2015, inculpatul Pelle Johannes Ladisalus i-a remis unui alt medic, în cabinetul acestuia, mai multe sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care priveau aceleaşi aspecte, menţionate mai sus".

În cauză, procurorii anticorupţie au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb