FOST PREŞEDINTE ASF Mişu Negriţoiu, membru în Consiliul de Administraţie al Agroserv Măriuţa

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2021

Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

Acţionarii companiei care deţine brandul Lăptăria cu Caimac şi-au ales ieri administratorii Societatea îşi va majora capitalul cu 0,8 milioane de lei, prin alocarea de acţiuni gratuite

Acţionarii Agroserv Măriuţa, compania care are brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, au ales, în adunarea de ieri, Consiliul de Administraţie al societăţii pentru un mandat de patru ani, începând cu 2022, conform raportului emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul vine în condiţiile în care, compania listată în piaţa AeRO în luna mai a acestui an are în prezent un administrator unic, în persoana lui Nicuşor Şerban.

Conform votului acţionarilor de ieri, începând de anul viitor, board-ul Agroserv Măriuţa va fi compus din Mişu Negriţoiu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Dănilă şi Nicuşor Şerban.

Vasile Cristian Bogdan nu a primit suficiente voturi pentru un loc în Consiliul de Administraţie al producătorului de lactate. De asemenea, a fost aprobată realizarea unei operaţiuni de majorare de capital cu alocare de acţiuni gratuite, compania urmând să folosească suma de 0,86 milioane de lei, provenită din profitul nerepartizat al anilor trecuţi, pentru majorarea capitalului emitentului, prin alocarea gratuită a 8,65 milioane de acţiuni noi, fiecărui investitor urmând să-i revină cinci acţiuni la una deţinută.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de gratuite este 5 octombrie (implicit ex-date este 4 octombrie), iar data plăţii este 7 octombrie. Propunerea a fost introdusă pe ordinea de zi a adunării la solicitarea a 23 de acţionari ce deţin împreună 6,65% din Agroserv Măriuţa.

Totodată, a fost aprobată achiziţia de către companie de terenuri agricole utilizând dreptul de preemiţiune conform Legii 17/2014, în limita a 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, mai puţin creanţele, conform celor mai recente situaţii financiare auditate ale societăţii, pe durata unui exerciţiu financiar. Solicitarea venise din partea acţionarului Mădălina Cocan, ce deţine 70,1% din producătorul de lactate.

Acţiunile MILK au intrat la tranzacţionare în Piaţa AeRO în data de 21 mai după ce, în luna aprilie a acestui an, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 de acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune.

Ieri, la ora 17:00, titlurile MILK se tranzacţionau la preţul de 80 de lei, ceea ce conferea companiei o evaluare bursieră de circa 138,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Interesant ! Când i-am văzut numele mă așteptam să fie plătit f bine,când colo doar 3000 lei pe lună pentru fiecare membru CA!

    Să fie altceva la mijloc? Sau ajută o societate ce promovează un produs românesc,ecologic? 

    1. Securistii. Fatza lui spune tot. Dupa tzeapa uriasa pe care a dat-o Romaniei si romanilor cand era la ING, acum este in CA, in loc sa fie in pus-ca-rie?!?!

      Interesant (si trist) cum numai unii sunt condamnati si demonizati, iar pacaliciul asta scapa cu fatza curata. Pe moment?

      Aducerea unui dinozaur in Consiliul de Administratie al unei societatii este o nota proasta pentru compania respectiva si o intoarcere intr-in timp apus demult, in locul unei dezvoltari dinamice si moderne a companiei.

      Este un semnal cat se poate de prost transmis catre actionari. 

    Trist ca asemenea reziduuri sunt "chemate" sa strice imaginea unei companii care și-a făcut loc pe piața prin munca multa a fondatorilor.

    1. ALA E BANCHER !!! CE STIE EL SA FACA , ACOLO PRINTRE VACI ??? NU EL , CI AIA DE LA ''''' MILK '''''NU SANT SANATOSI LA CAP , CA L-AU ADUS ACOLO !!! DATI-L PE MANA MEA , CA IMEDIAT AI PUN GALEATA IN MANA , SI AI ZIC : HAI , APUCA-TE DE MULS !!! IN 5 MINUTE , SA VAD GALEATA PLINA !!! TREBUIE SA-TI MERITI BANII , TOVARASE CAPITALIST !!! DACA NU , TE TRIMIT LA LENIN !!! CA DRACU ' SA FACA ALA , ACOLO ??? SA IA BANII DE POMANA ??? SA FIE ACOLO , LA NUMAR ??? CINE-TI DA BANI LUNA DE LUNA , PE DEGEABA ??? ASTIA DE LA MILK , CHIAR NU JUDECA ???

      Culmea este ca tocmai fondatorii (actionarul majoritar) l-au ales (nu stiu daca din convingere sau din contrangere, dar ei l-au ales)!

    In toaa povestea asta este de remarca pozitia SIF2 de a propune un candidat scolit la universitati de top din Anglai si Olanda. Este o decizie remarcabila, mai ales pentru piata noastra de capital dominata si condusa de elefanti cu mentalitati si apucaturi invechite.

    Felicitari SIF2! 

    serviciile lucreaza...

    1. Stau prost daca altceva mai bun nu au decat dinozaurii.

    Foarte frumos isi dau in petec astia de pe AERO .... unul cate unul, din diverse motive :))

    Si pe urma te miri ca scade increderea la ZERO, sau pe aproape .... 

    1. Nu mai puneti MILK pe acelasi nivel cu petardele de pe AeRO.

      normal ca nu....milk e o firma excelenta cand aduce un securist veteran in board...spune foarte multe despre modul de abordare a businessului

      Maine o sa ne informezi ca toate vacile sunt agenti secreti?

    & De verificat dacă se obțin creșteri de COVID atunci când se plătesc subvenții , ?

    1. D-LE CONTRARU , MULTA SANATATE !!! A-TI SPUS DE-A LUNGUL TIMPULUI , MULTE LUCRURI BUNE , DESPRE COMPANII DIFERITE !!! '''''' MILK '''''', NU E O PETARDA , INTR-ADEVAR , SI ACTIUNILE EI , NU SANT PENTRU SPECULATORI !!! SANT PENTRU INVESTITORI , E O MARE DIFERENTA !!! CEI CARE CUMPARA ACTIUNI , SE IMPART IN ACESTE 2 CATEGORII !!! SMECHERI CARE RISCA PROPRII LOR BANI , SI CEI RABDATORI , CARE ALEG SA MEARGA ALATURI DE COMPANIE ANI SI ANI DE ZILE , LA BINE SI LA GREU !!! NUMAI CA , ACTIUNEA ''''' MILK ''''', E O ACTIUNE '''''' DE TARA '''''' !!! CEI CARE AU CUMPARAT SI CARE CUMPARA ACEASTA ACTIUNE , TREBUIE SA STIE CA N-OR SA AIBE PARTE DE DIVIDENDE IN FORMA DE BANI - PESIN , FOARTE MULTI ANI , DE ACUM INAINTE !!! CHELTUIELILE DE CARE ARE PARTE FIRMA , OR SA FIE ENORME !!! NUMAI CELE 2000 - 3000 DE VACI DE LAPTE , TREBUIE SA CONSUME MUNTI DE MANCARE , PENTRU A PUTEA LIVRA CELE 3 - 4 GALETI DE LAPTE FIECARE , PENTRU BUNASTAREA FIRMEI !!! NU MAI VORBESC DE SALARII , SI DE MULTE ALTE CHESTII , CARE MAI TREBUIESC PE ACOLO !!! EU SANT INDIGNAT , CA UN INDIVID MARSAV , S-A STRECURAT ACOLO , PENTRU A FI PLATIT REGESTE , PE DEGEABA !!! AI CUVANTUL MEU , DE OM : DACA ERA FERMA MEA , IL LUAM DE GAT , SI AL ARUNCAM IN RAHATUL ANIMALELOR !!! IN TOT CAZUL , NEBATUT NU SCAPA !!! VREI BANI , NENE ??? ESTI OM SARAC ??? PUNE MANA , SI MULGE !!! LA MANA !!! DACA STAU SA DESPIC FIRUL IN 4 , NU EL E DE VINA !!! E DE VINA , CINE L-A INVITAT ACOLO !!! CINE STIE ??? POATE , PENTRU CA E '''''' TATA SOCRU '''''' !!! DACA E '''''' TATA SOCRU '''''', E ALTA POVESTE !!! DAR ASA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN TOT CAZUL : FIRMA O SA AIBE NEVOIE DE FOARTE MULTI BANI , IN VIITOR !!! INVESTITORII OR SA TREBUIASCA SA CONTRIBUIE CU MULTI BANI , LA VIITOAREA DEZVOLTARE !!! DE ASTA AM ZIS , CA NU E O ACTIUNE PENTRU SPECULATORI !!! E NEVOIE AICI , DE RABDAREA ANACONDEI !!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb