Fost şef al CIA: "Huawei" spionează pentru China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2013

Fost şef al CIA: "Huawei" spionează pentru China

Serviciile de informaţii occidentale cred că "Huawei" - gigantul telecomunicaţiilor din China - a spionat în numele Beijingului, conform afirmaţiilor lui Michael Hayden, fost şef al CIA timp de nouă ani, până în 2008.

Citat de Australian Financial Review, Hayden a spus că serviciile secrete din Occident deţin informaţii privind "activităţile clandestine" ale "Huawei", compania "împărtăşind cu statul chinez date neoficiale şi extinse privind sistemele de telecomunicaţii externe în care este implicată".

"Huawei" a negat acuzaţiile lansate de Michael Hayden, pe care le consideră "nefondate" şi "defăimătoare".

Dar, "Huawei" - unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente de telecomunicaţii, a fost supus mai multor anchete. Anul trecut, politicienii americani pretindeau că grupul chinez reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, din cauza presupuselor sale legături cu guvernul Chinei şi cu forţele militare. Parlamentarii SUA au îndemnat companiile americane să nu mai facă afaceri cu "Huawei" şi ZTE Corp., avertizând că echipamentele companiilor chineze ar putea fi folosite de Beijing pentru spionaj.

Totodată, guvernul australian a blocat implicarea "Huawei" în construcţia unei reţele naţionale de Internet, investiţie care se ridică la 37,4 miliarde dolari australieni (34,25 miliarde dolari SUA). În plus, săptămâna trecută, guvernul britanic susţinea că va analiza implicarea "Huawei" într-un centru de securitate cibernetică.

Temerile legate de asocierea companiei cu autorităţile chineze au fost generate, în parte, de faptul că fondatorul "Huawei", Ren Zhengfei, a fost membru al Armatei de Eliberare a Poporului din China.

Compania "Huawei" a negat în repetate rânduri toate acuzaţiile care i-au fost aduse şi a subliniat că este deţinută în proporţie de 98,6% de către salariaţii săi.

Scott Sykes, director pentru relaţii media internaţionale din cadrul "Huawei", a afirmat că toate remarcile la adresa companiei sunt "distrageri triste de la preocupările reale legate de spionaj - industrial sau de alt fel - care necesită discuţii serioase la nivel global".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb