Fosta platformă siderurgică, inclusă într-un proiect european de cercetare

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 12 octombrie 2011

Platforma fostului combinat siderurgic din Hunedoara, aflată într-un proces de ecologizare, face obiectul unui studiu ce va fi elaborat de un consorţiu format din 15 institute de cercetare şi universităţi din Europa, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru punerea în valoare a terenului de 138 de hectare ce a fost ocupat până acum de vechile oţelării şi laminoare.

Proiectul TIMBRE (Metode, tehnologii, instrumente şi politici pentru îmbunătăţirea regenerării terenurilor brownfield în Europa) a fost prezentat ieri, la Hunedoara, de principalii res-ponsabili ai acestora, cercetători şi profesori universitari din România, Italia, Germania, Cehia şi Danemarca.

Specialiştii au explicat că scopul proiectului este acela de a identifica soluţiile care permit ca la finalizarea procesului de ecologizare, terenul în cauză, în care au fost investite fonduri, să-şi găsească o utilitate benefică pentru comunitatea locală.

Platforma fostului combinat siderurgic din Hunedoara este ecologizată de firma "Eco Sid" SA, al cărei acţionar este Consiliul Local, de pe cele 138 de hectare de teren fiind deja demolate aproape toate construcţiile vechi, printre care se numără oţelăriile Siemens-Martin, laminoarele de profile grele, cocseria, coşurile de fum şi turnurile de răcire.

Gheorghe Cical, directorul "Eco Sid Hunedoara", citat de Agerpres, a arătat că 20 de hectare din suprafaţa ecologizată vor face obiectul unui proiect de transformare în zonă turis-tică, locul fiind amplasat în imediata vecinătate a Castelului Corvinilor. Proiectul va fi depus de autorităţile locale la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, în vederea obţinerii de fonduri europene pentru continuarea finanţării lucrărilor ulterioare.

Proiectul TIMBRE se va derula pe o perioadă de 3,5 ani şi beneficiază de o finanţare de 3,5 milioane euro, direct de la Comisia Europeană. Proiectul se adresează fostelor zone industriale mari, contaminate din punctul de vedere al mediului, seminarii de acest gen urmând să fie organizate şi în Cehia, Germania şi Polonia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb