Foştii manageri ai Spitalului Bagdasar Arseni şi Institutului Oncologic, condamnaţi pentru luare de mită

Mathias Klein
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 noiembrie 2016

Dan Straja (Sursa foto: captură Youtube)

Dan Straja (Sursa foto: captură Youtube)

Bogdan Păltineanu, fost manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan", în prezent manager suspendat al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", şi Dan Nicolae Straja, manager suspendat al Institutului Oncologic "Alexandru Trestioreanu", au fost condamnaţi astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare, informează Ştiripesurse.ro.

Ambii sunt acuzaţi, de către procurorii DNA, de luare de mită în formă continuată.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată, atât de cei doi inculpaţi cât şi de procurori. Bogdan Păltineanu şi Dan Straja sunt acuzaţi că au primit zeci de mii de euro pentru mai multe contracte.

Potrivit DNA, în perioada mai - august 2015, Bogdan Păltineanu, în exercitarea atribuţiilor de manager la Institutul "Ana Aslan" în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea acestora şi angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a patru firme suma totală de 73.450 euro şi 18.600 lei (în zilele de 12 mai - 26.400 euro, 19 mai - 19.500 euro, 16 iunie - 18.600 lei, 13 iulie - 5.000 euro, 21 august - 22.500 euro).

Procurorii anticorupţie au precizat, într-un comunicat de presă: "Banii primiţi de inculpat, într-un imobil ce-i aparţinea, în autoturismul personal şi în cel al reprezentantului firmelor furnizoare, reprezentau comisionul stabilit (5 - 10%) pentru derularea în bune condiţii (emitere comenzi, plată facturi) a contractelor de reactivi, mobilier medical şi dispozitive medicale pe care Institutul de Geriatrie le încheiase cu firmele respective".

Anchetatorii au mai susţinut că, în cursul lunii mai 2015, Dan Straja, în exercitarea atribuţiilor de manager la Institutul "Alexandru Trestioreanu" în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, a primit de la reprezentantul a două firme suma totală de 95.750 euro (la 1 mai - 55.000 euro şi la 8 mai - 45.750 euro).

"Sumele de bani, primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituţiei pe care o conducea, cât şi în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit (5%) pentru derularea în bune condiţii a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi) pe care Institutul Oncologic le încheiase cu cele două firme", a mai arătat DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Frumos..,stimulativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb