Fostul director financiar al Trump Organization pledează vinovat de fraudă fiscală

S.B.
Internaţional / 19 august 2022

Fostul director financiar al Trump Organization pledează vinovat de fraudă fiscală

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, un apropiat al lui Donald Trump, a pledat joi vinovat de fraudă şi evaziune fiscală şi urmează să depună mărturie într-un proces penal împotriva întreprinderii, prevăzut la 24 octombrie, anunţă într-un comunicat Procuratura din Manhattan, informează news.ro.

Allen Weisselberg a pledat vinovat de 15 capete de acuzare cu privire la fraudă şi evaziune fiscală privind venituri nedeclarate, în perioada 2009-2021, în valoare de 1,76 mlioane de dolari, precizează parchetul.

Acest bărbat în vârstă de 75 de ani, care lucrează pentru familia Trump din 1973, este acuzat de către justiţie de faptul că a profitat de avantaje în natură - un apartament în cartierul de lux Manhattan, două automobile de lux marca Mercedes, pentru el şi soţia sa -, şi a primit bani lichizi pentru vacanţe şi a ascuns totul fiscului.

"Azi Allen Weisselberg a recunoscut, la tribunal, că s-a folosit de postul său în Trump Organization pentru a escroca contribuabilii şi a se îmboigăţi personal", declară procurorul Manhattanului Alvin Bragg, citat în comunicat.

"Acordul pe care l-a încheiat cu justiţia leagă în mod direct Trump Organization de un larg evantai de activităţi infracţionale şi prevede ca Allen Weisselberg să depună o mărturie preţioasă în procesul viitor împoriva întreprinderii", adaugă el.

Allen Weisselberg a pledat iniţial nevinovat, în iulie 2021, cu privire la faptele care-i erau reproşate şi risca până la 15 ani de închisoare.

Potrivit acordului pe care l-a încheiat, el mai riscă până la cinci ani de închisoare şi este necesar să plătească aproape două milioane de dolari impozite, penalităţi şi dobândă, potrivit procuraturii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. După părerea mea, sistemul financiar globalist constatand în martie-aprilie 2020 ca nu se mai pot câștiga bani în mod licit prin producție și comerț și fiind în același timp too big to fail s-a apucat sa "facă banii" la propriu cu ajutorul tiparnitei bani care ajunși pe piață provoacă inflație ca în Zimbabwe ajungând coșul zilnic mai scump cu 80% în România fata de începutul lui 2020 ajungând sa distrugă efectiv economia reala care nu poate funcționa în condiții de inflație galopanta și nu se întrevăd soluții nu vor cădea băncile și bursele vor cădea (sau se vor prăbuși intern) statele participante la "free world" în timp ce grangurii anunță creșteri de profituri 100-200%. Multa sănătate și pofta buna la masă. Eu ma duc sa culeg din pomi ca taman mi-e foame.....

    1. E "groasa" situatia, si e abia inceputul inceputului...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb