Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare

C.B.
Politică / 18 februarie 2020

Marius Dănuţ Caraşol

Marius Dănuţ Caraşol

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi uz de fals. În plus, magistraţii au dispus desfiinţarea diplomei false de inginer şi a oricăror copii ale acesteia. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

"Solutia pe scurt: (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals", se arată în sentinţă.

Pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare (o treime din celelalte pedepse ale închisorii), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare.

"În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani", se mai arată în document.

Prin sentinţă, magistraţii au dispus şi că fostul preşedinte Transelectrica nu poate fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, şi in se interzice dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta;

să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

să comunice schimbarea locului de muncă;

să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

"Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni, jud. Ilfov sau în cadrul Postului de poliţie Clinceni, jud. Ilfov, pe o perioadă de 120 de zile", se mai arată în sentinţă.

Magistraţii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar şi au respins acţiunea civilă formulată de partea civilă Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica" SA, ca rămasă fără obiect.

În plus, instanţa dispune desfiinţarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica Bucureşti, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia.

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. NU ASTA CONTEAZA !!! INCHISOARE CU SUSPENDARE , INSEAMNA CA RAMANE IN CASA LUI , FOARTE BINE , MANANCA BINE , BEA BINE , POATE ADUCE FEMEI , SI FACE CHERMEZE , CE MAI , TRAI PE VATRAI !!! TOT SA FII , INFRACTOR IN ROMANIA !!! PROBLEMA E , CUM RAMANE CU BANII !!! CU SALARIILE GRASE , PE CARE LE-A INCASAT , LUNA DE LUNA !!! PE ASTIA , NU-I MAI CERE NIMENI INAPOI ??? CHIAR , NU MAI TREBUIE SA DEA NIMIC ??? CE FEL DE TARA E ASTA ??? SE DAU LEGI , IN SPRIJINUL ACESTOR TALHARI ??? DU-TE SI IA TU , UN OM DE RAND , UN MAR DE PE TARABA , IN PIATA !!! A-TI DA 3 ANI , S-AU 5 ANI , CU EXECUTARE , LEJER !!! DE CE '''''' LEGEA '''''', E FACUTA , NUMAI PENTRU UNII ???

    1. Staty,, in mare parte ai dreptate, este de condamnat ce a facut, vina este a sistemului care la produs.

      Cine stie câți sunt in politica cu diplome false?! si sunt bine mersi. 

      Toți cei care au distrus economia notionala si valorile acestei țări ar trebui cumva trasi la raspundere.

      Dupa 30 de anii de comunism cu fata umană bântuitm in negura. 

    Asta e justitia lui Johaniss dreapta si independenta? Judecator de rahat. El nu raspunde penal, pecuniar si material pentru decizie? Ce-ar fi sa ii cerem lui banii pe care i-a luat intre timp acest impostor magar?

    Asta nu e o forma de coruptie, cand diploma a fost falsificata si nu raspunde nimeni cu o amenda penala de 1000 000 lei de exemplu. Se dovedeste ca un om pus politic, la conducerea Transel ectrica, fara diploma, poate conduce o societate. Nu mai avem nevoie de diplome numai de sustinere politica restul il face echipa de sub conducator. 

    Ce porcarie de justitie !!!

    Sectia aia de investigare a magistratilor trebuie sa puna sub supraveghere un asemenea judecator ce respinge cererea civila a TEL  

    Actionarii fraudati prin existenta acestui fals inginer cum vor fi recompensati ???

    Care avocat are tupeu sa solicite de la TEL compensatii pentru acest director fals ??? 

    Carasol e parasuta politica (ca sa nu ii zic t * rfa) a lui Badalau (PSD) ... a fost pus sa extraga bani prin mijloacee clasice (achizitii, contracte,etc) de la TEL si sa ii marcheze la partid.

    Toate t * rfele politice ar trebui sa moara!  

    Trebuie facuta o imensa curatenie in societatea romaneasca!  

    ... si se mai mira toti cretinii de ce pleaca masiv tinerii din tara... de ce sa nu plece ma cand va duc ochii lor ca transferul de putere de la o generatie la alta se face in mod corupt, deficitar, pe relatii de rudenie si impotriva celui mai elementar spirit de meritocratie!  

    La fel e si in nuclearelectrica, si in electrica si in toate marile cacaturi de companii cu capital de stat ! 

    Toate scursurile politice s-au aciuiat pe posturi de directori mai mari sau mai mici!  

    ... va mai si mirati cum merge tara asta ... dar continuati sa acceptati toate gunoaiele sa se dea ingerasi!

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb