FOSTUL PREŞEDINTE AUTOMOBILE DACIA NUMIT CEO AL AVTOVAZ  Yves Caracatzanis preia conducerea Automobile Dacia

TATIANA SILVESTRU
Ziarul BURSA #Companii / 16 martie 2016

Yves Caracatzanis preia conducerea Automobile Dacia

Francezul Nicolas Maure, director general al Grupului Renault România şi preşedinte-director general al Automobile Dacia, a fost numit, ieri, în funcţia CEO al AvtoVAZ, cel mai mare producător de maşini din Rusia, informează Reuters. Acesta urmează să înceapă activitatea în data de 4 aprilie.

În locul lăsat liber odată cu plecarea lui Nicolas Maure, va fi numit Yves Caracatzanis. Născut în 1964, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris şi în anul 1992 s-a alăturat Renault. Între 1995 şi 2005 a lucrat la uzina Renault de la Flins, iar în 2005 a devenit director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008, a participat la crearea diviziei de Logistică a Grupului Renault, iar în 2010 a devenit director al acestei divizii. Începând din 2013, Yves Caracatzanis a fost director Industrial şi Supply Chain pentru regiunea Eurasia.

Candidatura lui Nicolas Maure pentru AVTOVAZ a fost propusă de Alianţa Renault-Nissan, care împreună cu firma rusă de stat Rostec controlează AvtoVAZ. Conform presei ruse, Alianţa Renault-Nissan este acţionar majoritar al AvtoVAZ şi deţine 67,13% din acţiuni, 32,87% de acţiuni aparţinând corporaţiei ruseşti de stat Rostec.

Încă de săptămâna trecută, Alianţa Renault-Nissan a anunţat despre intenţia directorului general al producătorului auto rus AvtoVAZ, Bo Inge Andersson, de a demisiona, transmite Reuters, chiar dacă mandatul acestuia se termina în luna decembrie 2016. Agenţia de presă rusă RIA Novosti anunţa faptul că Andersson a depus cererea de demisie încă din data de 17 februarie.

Hotărârea de a schimba conducerea AvtoVAZ a fost luată ca urmare a triplării pierderilor suferite de AvtoVAZ înregistrate sub conducerea lui Bo Inge Andersson. În 2014, AvtoVAZ a avut pierderi în valoare de 25 de miliarde de ruble, iar anul trecut această companie a ajuns la pierderi de 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari). De asemenea, anul trecut, a fost înregistrată o diminuare a veniturilor de 8% - până la 176,5 miliarde de ruble.

Înainte de anunţul oficial al companiei AvtoVAZ privind numirea lui Maure, în presa rusă a apărut informaţii privind posibilitatea candidaturii fostului şef Dacia pentru postul de CEO în Rusia. Astfel, Maure este caracterizat de jurnaliştii ruşi drept un specialist cu experienţă.

Conform publicaţiei ruse Vedomosti, Maure se ocupă în România de tot - de la achiziţii şi situaţii cu privire la resursele umane până la proiecte de inginerie: "O dovadă a eficienţei lui este progresul realizat de fabrica Automobile Dacia din România, care a cunoscut o dezvoltare rapidă mai ales pe piaţa de export. Aproximativ 90% din producţia românească de maşini este destinată exportului".

AvtoVAZ vrea să-şi majoreze exporturile în Europa de Est, Egipt şi Iran

AvtoVAZ intenţionează să-şi majoreze exporturile la aproximativ 50.000 de unităţi în acest an, a afirmat, ieri, Mikhail Ryabov, director general la Lada Izhevsk (parte a Avtovaz), transmite TASS, citat de Agerpres. "Sunt planificate să fie exportate aproximativ 50.000 (de unităţi - n. r.). Desigur, va depinde de mulţi factori, dar ne dăm seama că, pe fondul declinului pieţei auto interne, trebuie să ne concentrăm pe export", a explicat Mikhail Ryabov. Acesta a adăugat că, în 2015, AvtoVAZ a exportat în jur de 30.000 de vehicule. "Printre cele mai promiţătoare pieţe de export se află Europa de Est, Egipt şi Iran", a afirmat directorul general al Lada Izhevsk.

Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG) între 1985 -1987, potrivit Mediafax. Cariera sa a continuat în domeniul auto, în cadrul Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). Şi-a început activitatea la Renault în 2000 ca director Achiziţii piese şi accesorii, devenind apoi director Plan Calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques. Între septembrie 2006 şi august 2008, Nicolas Maure a fost directorul Uzinei Mecanică şi Şasiuri Dacia. După perioada petrecută în România, a devenit vicepreşedinte pentru Mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director Performanţă Fabricaţie Renault. Din ianuarie 2014, a fost este director general al Grupului Renault România şi preşedinte-director general al Automobile Dacia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb