Fostul şef al Serviciului Permise şi Îmatriculări Maramureş şi un consilier judeţean, trimişi în judecată de DNA

D.Ţ.
Miscellanea / 1 iulie 2021

Fostul şef al Serviciului Permise şi Îmatriculări Maramureş şi un consilier judeţean, trimişi în judecată de DNA

Fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Maramureş, Viorel-Andrei Donciu, şi consilierul judeţean Adrian-Nicolae Filip, au fost trimişi în judecată de DNA, una dintre acuzaţii finnd cumpărare de influenţă. Donciu urma să îl sprijine pe Filip în vederea înmatriculării unor vehicule sau prin programarea unor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, în schimbul prelungirii mandatului la instituţia pe care o conducea, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv, pe Viorel-Andrei Donciu, inspector principal de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Maramureş (S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureş) pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită în formă continuată (9 acte materiale) şi delapidare în formă continuată (32 acte materiale).

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian-Nicolae Filip, la data faptelor consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi Vasile-Ionuţ Belea, la data faptelor comisar şef de poliţie, şeful Biroului I Drumuri Naţionale şi Europene pentru dare de mită.

Procurorii au menţionat că în schimbul menţinerii sale în funcţie, Viorel-Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe Adrian-Nicolae Filip la înmatricularea unor vehicule deţinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi cu îndeplinirea oricăror alte atribuţii de serviciu pe care ofiţerul de poliţie le are potrivit funcţiei, în interesul personal al consilierului judeţean sau în interesul altor persoane.

De asemenea, în perioada decembrie 2020 - martie 2021, Viorel-Andrei Donciu mai este acuzat că ar fi utilizat în interes personal 32 de bonuri de combustibil în valoare totală de 4.400 lei pentru alimentarea autovehiculelor pe care le conducea ori pentru a alimenta autovehiculele altor persoane apropiate.

Procurorii au mai afirmat că în contexte diferite, în perioada 09 - 25 februarie 2021, Viorel-Andrei Donciu, în aceeaşi calitate, ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto, pentru atribuirea unui număr provizoriu de înmatriculare ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb