FOTBAL ŞI BANI Bişniţă cu bilete şi audienţă record la TV

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 16 octombrie 2012

Bişniţă cu bilete şi audienţă record la TV

Meciul anului pentru fotbalul autohton, va avea loc astăzi de la ora 21.00, tricolorii urmând să întâlnească Olanda. Partida poate înregistra două recorduri: în ceea ce priveşte audienţa TV a unui meci al naţionalei în acest an şi de asistenţă pe Naţional Arena, peste finala Europa League din această primăvară.

Partida difuzată vineri de TVR, în care echipa noastră a învins Turcia, a fost cel mai urmărit meci al naţionalei din acest an. Peste 3,3 milioane de telespectatori din toată ţara au urmărit partida disputată la Istanbul. Având în vedere rezultatul pozitiv, dar şi numele adversarului, este de aşteptat ca acest record să cadă în această seară. Pentru Federaţia Română de Fotbal, veştile sunt foarte bune, interesul în jurul echipei antrenate de Victor Piţurcă fiind din ce în ce mai mare. Veşti mai puţin plăcute vin dinspre partea de organizare a vânzării tichetelor. Din nou, bişniţarii au dat lovitura, în ciuda măsurilor de siguranţă pe care organizatorul ne-a asigurat că le-a luat. Bişniţarii vând bilete la peluze, la preţul 50-80 lei în condiţiile în care preţul oficial este 20-40 lei, iar internetul este plin cu anunţuri, aici preţurile ajung chiar la 100-120 lei. Pe piaţa neagră, un bilet la tribuna I, inelul 3, se comercializează cu 150 lei, cu 70 mai mult decât preţul oficial. Nu sunt motive de temeri că vor exista locuri goale pe Naţional Arena având în vedere interesul publicului, dar este nefiresc ca dintr-un astfel de eveniment să aibă de câştigat bişniţarii. Recordul de audienţă pe Stadionul Naţional a fost de 52.347 de spectatori, la finala Europa League. Mult mai atenţi, însă, au fost federalii în ceea ce priveşte distribuirea acreditărilor de presă. Instituţii de presă centrale au fost refuzate, pentru că nu au îndeplinit anumite criterii, care ne scapă, în schimb dunareabatrana.ro (site al suporterilor echipei Oţelul) sau Habitat Iaşi, ca să dăm doar două exemple, au trecut cu bine de rigurosul examen.

Din punct de vedere sportiv, o victorie sau chiar şi un rezultat de egalitate menţin echipa noastră în lupta pentru locul 1, alături de Olanda. Ciprian Marica consideră că un egal ar fi un rezultat bun: "Olandezii sunt cu o clasă peste turci şi cu siguranţă va fi un meci greu. Ştim că după victoria din Turcia toată lumea aşteaptă o victorie şi cu Olanda, dar trebuie să fim precauţi şi echilibraţi, pentru că această euforie ne poate costa. Olandezii au menajat anumiţi jucători cu Andorra în timp ce noi suntem puţin obosiţi după lupta de la Istanbul. E clar că olandezii au prima şansă, ţinând cont şi de jucătorii pe care îi au în lot. Până la urmă, Olanda este favorita grupei, dar muncind foarte mult putem scoate un rezultat bun. Eu, personal, mi-am propus patru punc-te în cele două meciuri cu Olanda, asta ar fi ideal pentru noi".

Victoria din meciul cu Turcia i-a pus în gardă pe olandezi, care consideră pozitiv şi un rezultat de egalitate. Căpitanul reprezentativei Olandei, mijlocaşul Kevin Strootman, este convins că partida de astăzi este foarte importantă: "Mai sunt multe meciuri de jucat în grupă, dar partida de la Bucureşti este într-adevăr foarte importantă. România s-a impus vinerea trecută cu 1-0 în Turcia, ceea ce este un rezultat foarte bun. Asta face ca întâlnirea de marţi să fie şi mai interesantă, şi mai importantă. Ne-am pregătit foarte bine, la un nivel ridicat, creştem ca echipă". Publicaţia Algemeen Dagblad scrie că, faţă de partida cu Andorra, selecţionerul Louis van Gaal va efectua câteva modificări: Van Rhijn, Narsingh şi Van Persie îi vor înlocui pe Janmaat, Schaken şi Huntelaar, iar în linia mediană, alături de Van der Vaart şi Strootman, va juca Nigel de Jong sau Afellay.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Scoţia, avându-l la centru pe Craig Thomson, ajutat de asistenţii Alasdair Ross şi Derek Rose, arbitru de rezervă fiind desemnat John Beaton.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb