FOTBAL ŞI BANI Cinci echipe se bat pe un stadion neterminat

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 24 mai 2011

Cinci echipe se bat pe un stadion neterminat

Fotbalul autohton încă se află în criză profundă în ceea ce priveşte infrastructura. În jumătatea de sud a ţării există un singur stadion (Ghencea) care îndeplineşte standardele UEFA, pentru organizarea de meciuri în Liga Campionilor. Din această cauză, chiar dacă arena încă nu a fost terminată, există o adevărată bătălie a echipelor care doresc să evolueze pe Stadionul Naţional. Echipa naţională, Dinamo, Steaua, Rapid şi Oţelul Galaţi doresc ca în această toamnă să-şi dispute meciurile de pe teren propriu pe noua arenă. În ceea ce priveşte prima reprezentativă a ţării lucrurile sunt clare, în momentul în care a fost demarat acest proiect scopul era ca noul stadion să găzduiască partidele naţionalei. Primii care şi-au manifestat dorinţa de a se muta în casă nouă au fost conducătorii clubului Dinamo, nemulţumiţi de starea stadionului propriu, care cu greu mai întruneşte condiţiile pentru partidele din Europa League. Cristi Borcea este convins că acest transfer va aduce mai mulţi spectatori în tribune: "Cu acest stadion intrăm şi noi în Europa. Stadionul e extraordinar. Bucureştiul şi România meritau aşa ceva. Va arăta ca un stadion cu care trebuie să ne mândrim toţi românii. Dinamo va juca aici, din campionatul viitor. Nu ştiu cât va costa chiria, vom discuta. Nu mi-e teamă că n-o să se umple pentru că aici suntem foarte mulţi dinamovişti. În acest loc au fost cele mai mari performanţe ale lui Dinamo".

Aflat într-un perpetuu conflict cu fanii, Gigi Becali a decis de asemenea să-şi mute echipa: "Le cer scuze suporterilor că vom pleca din Ghencea, dar le promit că vor avea o nouă Steaua care va juca pe Naţional Arena". Cum stadionul de lângă Podul Grant se află într-o stare nu tocmai bună şi are nevoie de ample lucrări de reamenajare, şi George Copos ar dori ca Rapidul să dispute din această toamnă partidele de pe teren propriu din campionat şi din Europa League tot pe Naţional Arena. Campioana ţării, Oţelul Galaţi, pare condamnată în acest moment să se mute în Bucureşti pentru partidele din Liga Campionilor. Variantele ar fi următoarele: Piatra-Neamţ, Cluj sau reamenajarea stadionului Dunărea într-un timp record. Ultima soluţie pare de domeniul fantasticului, iar celelalte două ar asigura o reţetă financiară mult mai mică decât aceea oferită de Bucureşti.

O chestiune care nu s-a pus până acum în discuţie este aceea a chiriei, care nu va fi deloc una mică. Întreţinerea stadionului este estimată la aproximativ cinci milioane de euro. Asta înseamnă în jur de 400.000 de euro pe lună. În cazul în care toate aceste echipe se vor înţelege şi se vor muta pe noul stadion, chiria va scădea dar vor apărea probleme legate de programarea meciurilor.

Stadionul Naţional din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri. Intrarea pe arenă se va face simultan prin 94 de căi de acces, proiectul fiind cel mai grandios din ultimii 40 de ani. Costurile totale se vor ridica la 143 de milioane de euro. În 2012, Stadionul Naţional va găzdui finala Europa League.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb