FOTBAL ŞI BANI Întoarcerea la specialistul autohton

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 19 septembrie 2017

Întoarcerea la specialistul autohton

Cosmin Contra este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal, urmând ca vineri să fie validat şi de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Conducerea FRF a decis să revină la un tehnician autohton, după eşecul răsunător înregistrat cu specialistul german Cristoph Daum. Primul succes înregistrat de administraţia Burleanu, legat de această mutare, priveşte partea financiară, noul staff tehnic este mai puţin costisitor, cheltuielile se reduc cu aproximativ 40%.

Prima întrebare care se pune în legătură cu această numire este următoarea: "Cosmin Contra este antrenorul de care are nevoie echipa naţională?" Răspunsul a fost dat deja de conducerea FRF şi conţine o doză consistentă de "nu". Cosmin Contra este doar o variantă de rezervă, a doua sau a treia (există informaţii că după Petrescu a fost contactat Mircea Rednic) nu se ştie exact, Dan Petrescu a fost prima opţiune, iar la actualul tehnician s-a ajuns abia după ce acesta a refuzat. Acest lucru este prezentat inclusiv în anunţul FRF în care a fost anunţată nominalizarea lui Contra : "Federaţia Română de Fotbal a ajuns la o înţelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privinţa preluării postului de selecţioner al Naţionalei României. Preşedintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF să negocieze cu anumiţi antrenori ocuparea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidaţi, iar preşedintele FRF şi-a însuşit aceste propuneri. Numirea în funcţie a unui nou selecţioner şi detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv şi supuse aprobării acestuia. "

Fără mari performanţe, nu are niciun titlu în palmares, Contra a dovedit pe unde a fost, dar mai ales la Getafe şi Dinamo că este capabil să mobilizeze rapid jucătorii, reuşind să asambleze echipe funcţionale în termen foarte scurt. Extrem de ambiţios, noul selecţioner trebuie să-şi tempereze ieşirile, surplusul de nervi i-a jucat câteva feste, în viaţa personală, dar şi ca jucător, când din cauza unei ieşiri nervoase a fost pus pe liber de AC Milan. Strict, uneori chiar rigid, în relaţiile cu jucătorii, Contra reuşeşte să se facă respectat, uneori chiar temut, ceea ce poate fi o calitate pentru un selecţioner care petrece destul de puţin timp cu fotbaliştii pe care îi pregăteşte. Ambiţia tehnicianului este relevată chiar de primele declaraţii ale acestuia din postura de selecţioner: "E un vis împlinit din toate punctele de vedere. Mă bucur că pot realiza unul dintre aceste vise ale mele. Sper că numirea mea va fi aprobată de Comitetul Executiv pentru că îmi doresc să mă apuc de treabă. Erau mulţi antrenori care puteau fi în vederile naţionalei înaintea mea, dar se pare că sunt pe profilul de antrenor tânăr pe care şi-l doreşte Federaţia. Voi încerca să pregătesc echipa cât mai bine şi să ne calificăm la CE 2020. Naţionala vine după o ratare a calificării, e un moment greu, dar pe mine nu mă sperie munca. Îmi place să muncesc, am încredere în ceea ce fac şi în ceea ce transmit. Sper să fac o muncă bună şi să revenim în fotbalul mare. Mă simt pregătit pentru a deveni selecţioner, mă tentează această provocare. E un vis care devine realitate pentru mine. Sper să fiu cât mai inspirat şi să iau deciziile cele mai bune, iar echipa să încerce să câştige meciuri. Sperăm să readucem suporterii la stadion. Zilele viitoare se vor definitiva toate lucrurile în ceea ce priveşte staff-ul pe care îl voi avea (...)Ştiu unde mă duc, ştiu că nu sunt iubit de toată lumea. Ştiu că lumea îşi va da cu părerea, dar promit dedicaţie, muncă, inspiraţie. Asta trebuie să aibă un antrenor la echipa naţională. Vreau să le readuc jucătorilor plăcerea de a veni la echipa naţională. Pe vremea mea, aşteptam cu nerăbdare să fiu convocat şi să dau totul pentru culorile echipei naţionale. Nu am o foarte mare experienţă, dar am foarte multe alte lucruri pe care poate un antrenor cu experienţă nu le mai are. Sunt puternic şi sper să am rezultate ca să închid cât mai multe guri. Dacă cei de la Federaţie m-au ales înseamnă că este profilul de antrenor pe care şi-l doresc. Înseamnă că ce am făcut pe banca lui Dinamo a fost apreciat". Contractul este până în 2020, obiectivul fiind evident, calificarea la EURO 2020.

Prima acţiune a noii echipe tehnice a echipei naţionale a şi avut loc, 24 jucători care evoluează la cluburi din afara ţării au primit faxul de convocare pentru partidele cu Kazahstan (5 octombrie) şi Danemarca (8 octombrie), ultimele din grupa de calificare la Campionatul Mondial - Rusia 2018. După ce va fi instalat oficial, Cosmin Contra va decide pe care dintre aceşti jucători se va baza alături de fotbaliştii convocaţi din competiţia internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb